VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

Entrance, Glass Walls, VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

The VMVK House was completed by the Mechelen based studio dmvA Architecten. This birght modern home includes a wonderful spiral staircase and a large roof terrace. Located in Sint-Katelijne-Waver, Belgium.

VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

Entrance, Gates, VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

Spiral Stairs, Living Space, VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

Stairs, VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

Dining Table, Bookshelf, VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

White Spiral Stairs, VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

Kitchen, Dining, VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

Kitchen, VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

Spiral Stairs, VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

Glass Shower, Bright Bathroom, VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

Roof Terrace, VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

Ground Floor Plan, VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

First Floor Plan, VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA

VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA:

“How to build a single house in a wonderful environment of woods, just next to the Nete-valley on a badly orientated site?

Extremely profound form-studies, town-planning regulations and a respectful attitude to nature defined the design-attitude.

Characteristic to the concept is the rural, amorphous form with a hipped roof with different angles of inclination, flattened on top, and living the other way around, meaning living on the upper floors and the big roof terrace in order to enjoy the splendid view.

The use of white lacquered zinc for both roof and walls reinforce the house as an icon in nature.”


Like
Share

You Might Also Like

Barn Conversion in Broughshane, Northern Ireland
Barn Conversion in Broughshane, Northern Ireland
Warehouse Style Apartment in Shoreditch, London
Warehouse Style Apartment in Shoreditch, London
Revamped Interior in Beverly Hills, California
Revamped Interior in Beverly Hills, California
Waterfront House in Costa Brava, Spain
Waterfront House in Costa Brava, Spain
Hillside Home with Spectacular views in Wellington, New Zealand
Hillside Home with Spectacular views in Wellington, New Zealand
Brooklyn Penthouse with Panoramic Views
Brooklyn Penthouse with Panoramic Views

Post a Comment