Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Stoneridge House was completed in 2012 by the Raleigh based firm In Situ Studio. This project included the renovation and addition to an existing deck house, the original house was built in 1986, itself a replica of a sixties deck house.

The 4,650 square foot home has been designed to accommodate an extended family. Located in Chapel Hill, North Carolina, USA.

Glass Walls, Lighting, Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Through the Trees, Lighting, Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Balcony, Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Entrance, Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Entrance, Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Open Plan Kitchen, Living & Dining Space, Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Kitchen Island, Breakfast Table, Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Modern Fireplace, Art, Dining Table, Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Hall, Patio Doors, Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Balcony, Bedroom, Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Existing Exterior, Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Existing Interior, Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Diagram, Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Description from the designer

“This 1960s-era Deck House built in 1986 is located on a beautiful wooded site in Chapel Hill. We have transformed it to suit the client’s needs, while maintaining the integrity of the Deck House.

The gable roof portion of the house over the living and dining room has been lifted to the north, creating a two story wall of glass. Skylights are strategically located in order to brighten darker areas of the house. The main house and the master suite addition take on different forms, and they are set apart from one another to distinguish between old and new.

The addition floats above the ground and is connected to the main house by a screened porch and glass hallway link. A new entry to the main house was designed in a way that is intended to integrate the two forms.”


Like
Share

You Might Also Like

Stylish and Elegant Family Home in Portugal
Stylish and Elegant Family Home in Portugal
Modern House with Exceptional Views in Tamboerskloof, Cape Town
Modern House with Exceptional Views in Tamboerskloof, Cape Town
Photon Vortex Light by Arnout Meijer
Photon Vortex Light by Arnout Meijer
Hill House by Andrew Maynard Architects
Hill House by Andrew Maynard Architects
Exquisite Beach House in Laguna Beach, California
Exquisite Beach House in Laguna Beach, California
Shuvalovsky Apartment, Moscow by Geometrix Design
Shuvalovsky Apartment, Moscow by Geometrix Design

Post a Comment