Kurt Brunner Residence in Sterzing, Italy

Stone Walls, Views, Kurt Brunner Residence in Sterzing, Italy

The Kurt Brunner Residence was completed by the Brixen based studio Bergmeister Wolf Architekten. This outstanding vacation home combines both traditional and modern architecture, the main stone wall has been rebuilt without mortar. The property is located in a little village above Sterzing, Italy.

Balcony, Glass Balustrading, Kurt Brunner Residence in Sterzing, Italy

Garden, Kurt Brunner Residence in Sterzing, Italy

Kurt Brunner Residence in Sterzing, Italy

Steps, Glass Walls, Kurt Brunner Residence in Sterzing, Italy

Stairs, Glass & Stone Walls, Kurt Brunner Residence in Sterzing, Italy

Entrance, Kurt Brunner Residence in Sterzing, Italy

Dining Space, Kurt Brunner Residence in Sterzing, Italy

Kitchen, Breakfast Table, Kurt Brunner Residence in Sterzing, Italy

Bathroom, Green Walls, Bath, Kurt Brunner Residence in Sterzing, Italy

Bathroom, Modern Sink, Kurt Brunner Residence in Sterzing, Italy

Kurt Brunner Residence in Sterzing, Italy by Bergmeister Wolf Architekten:

“The site is situated in a little village, above Sterzing, on a height of 1.400 m above sea-level. Out of a farmhouse with an old oven (made of stone) which was both fit for demolition a new holiday residence of the Brunner family should arise.

Together with the historical chapel an ensemble on the mountain should come into existence. It was important for us to integrate a place to live, a sauna, a garage and a henhouse into the landscape. All new buildings were inserted into the landscape without changing the topography. They should be separated according to their function, form and material and still create a unity because of their positioning.

We worked with the found, the discovered – the landscape as well as the remains of the old farmhouse like the stone wall and the traditional materials as for example the shingles from the chapel. The starting point was the old stone wall of the farmhouse for us. After a long search we finally found workers (stone artists) who were able to rebuild it according to old architecture without mortar.

The structure was covered with shingles following the roof also on the soffit, they were exposed to wind and weather already 1 and a half year before in order to achieve a relatively uniform weathering , a silvery tone. Simple materials, like the concrete ceiling which was roughly structured with laths, glass elements, as well as steel and wood characterize the interior. As a basic principle old materials were reused and combined with new ones.

At the same time, a sauna box belongs to the ensemble which is stuck in the territory. The simple element was supplied with earth-coloured plaster. The roof is intensively covered with greenery. The jutting out and pending terrace is roofed but at the same time also open and offers a wonderful view over the valley.

On the other side there is the garage, an almost black cube in the landscape, covered with greenery, simple with small cut-outs and larch-wood laths. A game between architecture, landscape and art should come to life.”

Photos By: Günter Richard Wett

Like
Share

You Might Also Like

Captivating Summer Home in Lima, Peru
Captivating Summer Home in Lima, Peru
Casa Prè de Sura, San Martino in Badia, Italy by Casati
Casa Prè de Sura, San Martino in Badia, Italy by Casati
Spectacular Mediterranean Style Home in Beverly Hills
Spectacular Mediterranean Style Home in Beverly Hills
Archer Street Apartment in London, England
Archer Street Apartment in London, England
Sam’s Creek in Bridgehampton, New York by Bates Masi Architects
Sam’s Creek in Bridgehampton, New York by Bates Masi Architects
Inviting Interior Design: House by Possum Kingdom Lake, Texas
Inviting Interior Design: House by Possum Kingdom Lake, Texas

Post a Comment