Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Outdoor Fireplace, Terrace, Ocean Views, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

The Bluff House was completed by the New York based studio Robert Young Architect. This stunning property is situated on a bluff overlooking Block Island Sound, in Montauk, New York, USA.

Pool, Outdoor Living, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Cantilever, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Garden, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Glass Walls, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Outdoor Pool, Terrace, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Garage, Steps, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Entrance, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Outdoor Shower, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Terrace, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Balcony, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Hallway, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Modern Fireplace, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Bedroom, Sea Views, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Dining Table, Fireplace, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Kitchen, Breakfast Table, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Living Space, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Bathroom, Glass Shower, Blue Tiles, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Lower Floor Plan, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

North Elevation, Bluff House in Montauk, New York by Robert Young

Bluff House in Montauk, New York by Robert Young:

“Perched on a bluff overlooking Block Island Sound, the property is a flag lot at the edge of a new subdivision, bordered on three sides by water, wetlands, and woods. The client asked us to design a house with a minimal impact on the pristine landscape, maximum exposure to the views and all the amenities of a year round vacation home.

The basic requirements of each space were considered integrally with the effects of sunlight, breezes and views. The house was conceived as a lens, continually framing and magnifying the subtle changes in the surrounding environment.”

Photos By: Michael Moran

Like
Share

You Might Also Like

Designed For a Newly Retired Couple: Olympic View House
Designed For a Newly Retired Couple: Olympic View House
Warm and Inviting Entertainment Space: Acoustic Alchemy in Singapore
Warm and Inviting Entertainment Space: Acoustic Alchemy in Singapore
Ninety7 @ Siglap Road House by Aamer Architects
Ninety7 @ Siglap Road House by Aamer Architects
Farmhouse Conversion in Genf, Switzerland
Farmhouse Conversion in Genf, Switzerland
Hanging Home in Naxxar, Malta by Chris Briffa Architects
Hanging Home in Naxxar, Malta by Chris Briffa Architects
Stylish Apartment in New York City
Stylish Apartment in New York City

Post a Comment