Home and Guest Pavilions in La Cerdanya, Catalonia, Spain

Stone Stairs

Wood Warmth was completed in 2014 by the Barcelona based studio Dom Arquitectura. This project included the renovation of several old buildings comprising of a haystack, barn, warehouse, and a small house. They have been transformed into a home and several guest pavilions.

Wood Warmth is located in La Cerdanya, Catalonia, Spain.

Stone House

Glass Wall, Living Room

Rustic Wood Door, Stone Wall

Stone Balcony

Stone Courtyard

Contemporary Fireplace

Dining, Kitchen, Mezzanine, Bedroom

Modern Firepalce, Living Room

Living Dining Space, Lighting

Dining & Living Area

Modern Stairs

Wooden Stairs

Bedroom

Home and Guest Pavilions in La Cerdanya, Catalonia, Spain by Dom Arquitectura:

“This project takes place in a small village in La Cerdanya, on the north valley side, south oriented the village’s heart consist on 20 houses, surrounded by fields and pastures where farming and agriculture are the main activities. Breathtaking views of the Cadi Mountains make of this setting a piece of nature paradise.

Most of the buildings in the village organized enclosing an outside space called the “era”. The village plan shows how the old constructions were built in order to create ensembles of living and working units arranged around exterior enclosed spaces. Overall they form a grid-like pattern of barns and stables as well as houses.

One set of these buildings consisting on a haystack, a barn, a warehouse, a small dwelling and a “badiu” (traditional backyard), pertained to our client who wished this space to be re-designed and re-arranged to become his home and additional guest areas.

The size of the existing buildings has been maintained, though their facades, roofs and interior distribution have been re-designed and adapted. The badiu has now become a large covered open space that has been revamped using the old roof trusses, but using a vernacular roof system with no bonding material between the timber and the tiles.

Inside, the rooms and guest areas retain the existing stonewalls while the flooring, tiles, woodwork and ironwork combine to give a sense of spaciousness. From many rooms spectacular views can be enjoyed and these seem to blend with and flow from the interior design.”


Like
Share

You Might Also Like

Holiday Retreat in Pera Melana, Greece
Holiday Retreat in Pera Melana, Greece
Inspired by 60s and 70s Stereo Cabinets: Kew House 3 in Melbourne
Inspired by 60s and 70s Stereo Cabinets: Kew House 3 in Melbourne
House in Saijo, Japan by Suppose Design Office
House in Saijo, Japan by Suppose Design Office
Contemporary Cabin in the Rocky Mountains
Contemporary Cabin in the Rocky Mountains
Cloud House, Melbourne by McBride Charles Ryan
Cloud House, Melbourne by McBride Charles Ryan
Divided by Movable Partitions: Float House in Tel Aviv, Israel
Divided by Movable Partitions: Float House in Tel Aviv, Israel

Post a Comment