Unusual Cantilevered Home in La Planicie, Lima

Evening, Home in La Planicie, Lima

Casa Para Siempre was completed in 2013 by the Lima based studio Longhi Architects. This stylish house was designed for a young family as a permanent home where they can ‘live forever’. The blackstone base supports four large cantilever volumes. The basement is occupied by a four car garage, maids quarters and pool baths.

Casa Para Siempre is located in La Planicie, Lima, Peru.

Outdoor Lighting, Garages, Home in La Planicie, Lima

Lighting, Evening, Home in La Planicie, Lima

Garden, Evening, Lighting, Home in La Planicie, Lima

Evening, Outdoor Lighting, Home in La Planicie, Lima

Glass Walls, Garden, Evening, Home in La Planicie, Lima

Garages, Cantilever, Home in La Planicie, Lima

Balcony, Cantilever, Home in La Planicie, Lima

Cantilever, Home in La Planicie, Lima

Side Facade, Home in La Planicie, Lima

Terrace, Seating, Home in La Planicie, Lima

Dining Table, Home in La Planicie, Lima

Open Plan Living, Home in La Planicie, Lima

Stairs, Home in La Planicie, Lima

Wood Flooring, Home in La Planicie, Lima

Metal Stairs, Home in La Planicie, Lima

Natural Stone Sink, Home in La Planicie, Lima

Built-in Sink, Home in La Planicie, Lima

Bathroom, Home in La Planicie, Lima

Glass Sliding Door, Sink, Home in La Planicie, Lima

Plan, Home in La Planicie, Lima

Second Floor Plan, Home in La Planicie, Lima

Site Plan, Home in La Planicie, Lima

Casa Para Siempre in La Planicie, Lima, Peru, details by Longhi Architects:

“When a young couple came to my office to commission the design and construction of a house where they would live forever, I knew I had in my hands a great opportunity to continue in my search of ancestral contemporary architecture. In that moment, I was ready to dedicate exclusive time to interpret their dreams in order to create a ‘container of life.’

My vision for a special house was confirmed when I went to the site for the first time and realized that it was already occupied by an old house where the couple was living with their two children. Then, the task was to demolish the material but keeping the spirit, in order to replace the old construction for a ‘House for Ever’

The metaphor for the design was to imagine that a big ancestral rock was found in the site and needed to be carved in order to accommodate the living spaces.

This ‘black carved stone’ would be occupied by a 4 car garage, service patio, maid’s quarters and pool baths in the basement; kitchen, dining and living spaces in the first floor. The carving of the spaces would generate interesting ‘built in’ furniture with strong texture to be assorted with other natural and artificial materials in order for the allegory stone to remain as natural as possible to eventually be perceived as part of the owner’s desired garden.

To complete the composition, the blackstone base supports four cantilever volumes containing the intimate rooms, as the ‘white floating stones’ once ambitioned by the client.”

Photos By: Juan Solano

Like
Share

You Might Also Like

Loft in NOHO, New York City by JENDRETZKI
Loft in NOHO, New York City by JENDRETZKI
Minimalist Interior Renovation in Tuscany by Victor Vasilev
Minimalist Interior Renovation in Tuscany by Victor Vasilev
Villa Renovation in Ho Chi Minh, Vietnam
Villa Renovation in Ho Chi Minh, Vietnam
Contemporary House in Ahmedabad, India by Hiren Patel Architects
Contemporary House in Ahmedabad, India by Hiren Patel Architects
Poona House in Mumbai, India by Rajiv Saini
Poona House in Mumbai, India by Rajiv Saini
Rustic and Modern Home in Burlingame, California
Rustic and Modern Home in Burlingame, California

Post a Comment