Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand

Views, Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand

The Mountain Retreat was completed in 2008 by the Auckland based studio Fearon Hay Architects. This stone and concrete home has been designed to blend in with the rugged environment, the dark interior mixes rustic and contemporary elements, providing a muscular and comfortable living space.

The home enjoys stunning views over Lake Wakatipu and is situated in Closeburn Station, Queenstown, New Zealand.

Stone Building, Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand

Roof Terrace, Lake Views, Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand

Architecture Detail, Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand

Concrete, Stone, Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand

Dark Kitchen, Island, Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand

Grey Sofa, Rug, fireplace, Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand

Glass Walls, Views, Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand

Kitchen, Detail, Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand

Large Wooden Door, Bedroom, Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand

Living Room, Bedroom, Open Plan, Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand

Floor Plan, Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand

Section, Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand

Site Plan, Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand

Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand, Details by Fearon Hay Architects:

“Mountain Retreat is a small structure set within a high country station, adjacent Lake Wakatipu, Central Otago. The colours and textures of the cladding integrate the building into the gravel tracks, exposed rock faces and scree slopes of the alpine environment. The architecture seeks to be a subtle insertion in the alpine landscape. The internal environment is both muscular and refined, referencing the toughness of the environment while providing comfort required for a retreat in the mountains.”

Photos By: Patrick Reynolds

Like
Share

You Might Also Like

Chalet Black Pearl in Val d’Isère, France
Chalet Black Pearl in Val d’Isère, France
Captivating Contemporary House in Toronto, Canada
Captivating Contemporary House in Toronto, Canada
Converted Stables in Winchester, England
Converted Stables in Winchester, England
Extension and Renovation in Eindhoven, The Netherlands
Extension and Renovation in Eindhoven, The Netherlands
Sneeoosh Cabin, Washington by Zeroplus Architects
Sneeoosh Cabin, Washington by Zeroplus Architects
Contemporary Apartment in Ljubljana, the Capital of Slovenia
Contemporary Apartment in Ljubljana, the Capital of Slovenia

Post a Comment