Loft with Spectacular Views in Corona del Mar, California

Fireplace, Harbour Views, Loft with Spectacular Views in Corona del Mar, California

The Beck Residence was completed in 2007 by the by the Laguna Beach based studio Horst Architects. This project included the renovation of a loft, perched on top of a seaside rocky cliff.

With limited space, the interior has been completely reconfigured into an open plan design. The living area and master bedroom enjoy fantastic views over the harbour.

The property is located in Corona del Mar, Newport Beach, California, USA.

Breakfast Bar, Kitchen, Loft with Spectacular Views in Corona del Mar, California

Dining, Living & Kitchen Spaces, Loft with Spectacular Views in Corona del Mar, California

Sofa, Dining Table, Lighting, Loft with Spectacular Views in Corona del Mar, California

Bedroom, Water Views, Fireplace, Loft with Spectacular Views in Corona del Mar, California

Contemporary Stairs, Lighting, Loft with Spectacular Views in Corona del Mar, California

Lighting, Stairs, Loft with Spectacular Views in Corona del Mar, California

Bedroom, Large Glass Windows, Loft with Spectacular Views in Corona del Mar, California

Bedroom, Fireplace, Views, Loft with Spectacular Views in Corona del Mar, California

Bedroom, Blinds, Loft with Spectacular Views in Corona del Mar, California

Bedroom, Bathroom, Loft with Spectacular Views in Corona del Mar, California

Waterfall Faucet, Bathroom, Loft with Spectacular Views in Corona del Mar, California

Bedroom, Loft with Spectacular Views in Corona del Mar, California

Modern Bathroom, Loft with Spectacular Views in Corona del Mar, California

The Beck Residence in Corona del Mar, California, Description by Horst Architects:

“Perched atop a rocky seaside promontory, this loft renovation is an efficient response to the problem of limited space with simplicity and restraint being the guiding principles of the design solution. The clients requested a design which would accommodate office work by day and intimate social and familial gatherings by night. The interior spaces have been completely reconfigured into an open plan evolving around a double height entry volume containing the principal stairway.

Sliding partitions and fabric behind frameless glass have replaced traditional means of enclosure and spatial transition. A sculptural interplay of material, light and form define spaces, which are both intimate and communal, sheltering yet expansive. Indoor and outdoor living is integrated by frameless, bi-folding doors. Windows are positioned to embrace the view of the harbour, while second skin systems such as wood shutters mediate the late afternoon sun and provide privacy.

The changing play of light on surfaces, the breezes that move through and around the structure, the touch and smell of walls and gardens, the play of colors, the sound of spaces all play a part in the reception of architecture as it is lived in, and are important determinants in our wellbeing.”

Photos By: John Ellis

Like
Share

You Might Also Like

Shipping Container House by Studio H:T
Shipping Container House by Studio H:T
Stylish Contemporary Home in Brighton, Australia
Stylish Contemporary Home in Brighton, Australia
Moss Oaklands Residence by Nico van der Meulen Architects
Moss Oaklands Residence by Nico van der Meulen Architects
Beautiful Seaside Home in Clifton Beach, Cape Town
Beautiful Seaside Home in Clifton Beach, Cape Town
Tiny House on Wheels: hOMe by Andrew and Gabriella Morrison
Tiny House on Wheels: hOMe by Andrew and Gabriella Morrison
Elegant Family Home in Ramat HaSharon, Israel
Elegant Family Home in Ramat HaSharon, Israel

Post a Comment