The Long Barn, Bedfordshire, England by Nicolas Tye Architects

The Long Barn by Nicolas Tye Architects

The Long Barn was completed by the London based studio Nicolas Tye Architects. The project involved converting an 1860’s barn into a contemporary home, with a separate architect’s office.

The two story residence is 3,500 square foot, with four bedrooms, located in Maulden, a small village in the county of Bedfordshire, England.

The Long Barn is available for hire for film and photo shoots, through Fresh Locations.

The Long Barn by Nicolas Tye Architects

The Long Barn by Nicolas Tye Architects

The Long Barn by Nicolas Tye Architects

The Long Barn by Nicolas Tye Architects

The Long Barn by Nicolas Tye Architects

Entrance, The Long Barn by Nicolas Tye Architects

Living Space, The Long Barn by Nicolas Tye Architects

Living Space, The Long Barn by Nicolas Tye Architects

View, The Long Barn by Nicolas Tye Architects

Kitchen, The Long Barn by Nicolas Tye Architects

Kitchen, The Long Barn by Nicolas Tye Architects

Dining, The Long Barn by Nicolas Tye Architects

Dining & Kitchen, The Long Barn by Nicolas Tye Architects

Stairs, Dining & Fireplace, The Long Barn by Nicolas Tye Architects

The Long Barn by Nicolas Tye Architects

Evening, The Long Barn by Nicolas Tye Architects

The Long Barn by Nicolas Tye Architects:

“The derelict barn dating back from 1860 and used for the last 150 years as a grain store has now been converted into a 4 bedroom family house/studio. Sensitivity to the locality and to the existing framework of the building formed a delicate brief between new architecture and old.

A new building was slid into the extrusion of the existing space, respecting the frame and roof of the original barn. A vast fully glazed gable end with a panoramic view of the local countryside forms the end point of a journey through an open plan 250m2 ground floor space. Cut-outs up to the upper level form triple height spaces of living and entertaining areas. Centralised air, vacuum, security, data and lighting control enhance the use of spaces. Natural and organic materials were used wherever possible.”

Photos By: Nicolas Tye Architects

Like
Share

You Might Also Like

Seafront Home in Singapore with Underwater Media Room
Seafront Home in Singapore with Underwater Media Room
Imposing Contemporary Home in Aspen, Colorado
Imposing Contemporary Home in Aspen, Colorado
Modern Home with a Unique Suspended Pool in Portugal
Modern Home with a Unique Suspended Pool in Portugal
Inspired by 60s and 70s Stereo Cabinets: Kew House 3 in Melbourne
Inspired by 60s and 70s Stereo Cabinets: Kew House 3 in Melbourne
Modern Home Overlooking the Bisenzio River’s Valley in Prato, Italy
Modern Home Overlooking the Bisenzio River’s Valley in Prato, Italy
Balinese-Style Home in Kuala Lumpur, Malaysia
Balinese-Style Home in Kuala Lumpur, Malaysia

Post a Comment