Modern Home Overlooking the Bisenzio River’s Valley in Prato, Italy

Pool, Lighting, Evening, Modern Home in Prato, Italy

Fioravanti Poolhouse was completed in 2007 by the Prato based studio by MDU Architects. This fabulous hillside home mixes stone walls with glass and metal, the aim was for a silent insertion into the surroundings. The outdoor area includes a gorgeous infinity pool with stunning views across the Valley.

This home is located in Prato, Italy.

Pool, Valley Views, Modern Home in Prato, Italy

Pathway, Garden, Modern Home in Prato, Italy

Terrace, Pool, Patio Doors, Modern Home in Prato, Italy

Infinity Pool, Terrace, Modern Home in Prato, Italy

Patio Doors, Pool Views, Modern Home in Prato, Italy

Swimming Pool, Modern Home in Prato, Italy

Evening Lighting, Modern Home in Prato, Italy

Infinity Pool, Lights, Evening, Modern Home in Prato, Italy

Evening, Terrace, Views, Modern Home in Prato, Italy

Stone Wall, Garden, Modern Home in Prato, Italy

Stone Walls, Balcony, Lawn, Modern Home in Prato, Italy

Balcony, Glass Walls, Modern Home in Prato, Italy

Balcony, Valley Views, Modern Home in Prato, Italy

Balcony Views, Modern Home in Prato, Italy

Wooden Flooring, Glass Walls, Modern Home in Prato, Italy

Lighting, Modern Home in Prato, Italy

Glass Walls, Modern Home in Prato, Italy

Balcony, Living Space, Modern Home in Prato, Italy

Living Space, Modern Home in Prato, Italy

Stairs, Modern Home in Prato, Italy

Fioravanti Poolhouse in Prato, Italy, details by MDU Architects:

“The place: a lot with a fine view located in the Bisenzio River’s valley the landscape is a sequence of wooded areas, fields, olive-groves. The land is articulated through terracing’s with stone walls.

The project aims a silent insertion inside this landscape. The pool is placed on the higher level of the lot, an essential water surface extending towards the garden and the landscape and contained by a half-submerged frame of cardoso marble. A path of the same marble leads to the pool-house.

The building exploits the existing slope taking the form of a stone terracing placed at the same level of the pool. The north front, opposite to the pool, consists of a series of stone blocks, derived from the ancient terracing’s stone walls and forming a counterpoint to an adjacent small wooded area.

An ethereal volume “leans” on the stone blocks: it is formed by a copper roof supported by a frame of slim iron pillars and it’s conceived as a contemporary interpretation of the barn typology. It contains an ample living area linked to the pool and the landscape through completely glazed walls with iron frames.”

Comments

comments

Photos By: Pietro Savorelli

Like
Share

You Might Also Like

Hurst House, Buckinghamshire by John Pardey Architects + Strom Architects
Hurst House, Buckinghamshire by John Pardey Architects + Strom Architects
Villa “On the deck into life”, Slovenia by Superform
Villa “On the deck into life”, Slovenia by Superform
Contemporary Split-Level Home in Aalen, Germany
Contemporary Split-Level Home in Aalen, Germany
Balinese-Style Home in Kuala Lumpur, Malaysia
Balinese-Style Home in Kuala Lumpur, Malaysia
Sophisticated Contemporary Home in Nova Lima, Brazil
Sophisticated Contemporary Home in Nova Lima, Brazil
Brouwersgracht Apartment, Amsterdam by CUBE and SOLUZ
Brouwersgracht Apartment, Amsterdam by CUBE and SOLUZ

Post a Comment

Skip to toolbar