The Panda House in Playa Blanca de Asia, Peru

Glass walls, balustrading

The Panda House was completed by the Lima based studio DA-LAB Arquitectos. This stunning project has successfully combined a minimalistic feel with some charming rustic beach house elements.

The Panda House is located in Playa Blanca de Asia, Distrito de Cañete, Peru.

Pool lighting, sofa, living space

Landing, glass balustrading
Back façade

Outdoor plunge pool, overflow & lighting

Bamboo ceiling, dining space, views

Wooden deck, pool

White garage & entrance gate

Grass gardens

Bar, glass balustrading

Outdoor living, bamboo ceiling

Stairs, dining room

Contemporary dining space

Glass bar, stools

Stools, glass bar

Solid wood flooring, bamboo pergola

Modern bunk beds

First floor plan

Second floor plan

Roof plan

Section

Section

Section

The Panda House in Playa Blanca de Asia, Peru by DA-LAB Arquitectos:

“THE PROJECT
Our top priority was to keep the spirit of the existing house, which was more than 20 years old and was designed in an exaggerated way. It had ample passages, oversized bathrooms and lacked many basic spaces for a beach house of its size. The project has an air of minimalism combined with classic elements of a rustic beach house that give a sense of harmony and peace to every environment.

DOUBLE HEIGHT
We call the double height space “the soul of the house”. It recognizes the pre-existent structure and serves as an organizing element and special connector of all common areas.

REED
The false ceiling cane plant generates a welcome shade throughout the day. At night the indirect lighting details scattered throughout the house enhance this natural element as “mother” of the project.

THE FACADE
The “live facade made with sliding blinds that move across the front allows you to create shadows where they are required. When not in use they rest in front of the columns generating an anti-gravitational effect that gives you the feeling that the roof floats with no supports.

The house, which originally had only one story, now has two storys and has won 2 extra rooms, a TV room, a bar, a BBQ bar, a pool and a large family terrace to have lunch and rest overlooking the sea.”

Photos By: Renzo Rebagliati

Like
Share

You Might Also Like

Sculptural Modern Home in Johannesburg, South Africa
Sculptural Modern Home in Johannesburg, South Africa
Compact Contemporary Family Home in Madison, Wisconsin
Compact Contemporary Family Home in Madison, Wisconsin
Inspired by 60s and 70s Stereo Cabinets: Kew House 3 in Melbourne
Inspired by 60s and 70s Stereo Cabinets: Kew House 3 in Melbourne
Sophisticated Three-level Apartment in Amsterdam
Sophisticated Three-level Apartment in Amsterdam
House by the Pond, New York by Stelle Architects
House by the Pond, New York by Stelle Architects
Converted Stables in Winchester, England
Converted Stables in Winchester, England

Post a Comment