Model Townhome Showcases Modern Interior Design in Toronto, Canada

Black & White Kitchen, Dining Table, Stairs, Contemporary Townhome in Toronto, Canada

The Trinity Bellwoods Model Townhome Interior was completed in 2010 by the Toronto based interior design practice Cecconi Simone. This project included the interior design and custom fixtures for three unit types within the “Trinity Bellwoods Town + Homes” community.

The Trinity Bellwoods Model Townhome is located in Toronto, Canada.

Kitchen Island, Black Wall, Breakfast Table, Contemporary Townhome in Toronto, Canada

Modern, Sleek Kitchen, Contemporary Townhome in Toronto, Canada

Kitchen Island, Dining Table, Contemporary Townhome in Toronto, Canada

Yellow Rug, Sofa, Lighting, Patio Doors, Contemporary Townhome in Toronto, Canada

Open Plan Living Space, Sofa, Rug, Contemporary Townhome in Toronto, Canada

Wooden Stairs, Glass Wall, Contemporary Townhome in Toronto, Canada

Shower, Bathroom, Double Sinks, Contemporary Townhome in Toronto, Canada

Bedroom Furniture, Rug, Pendant Lighting, Art, Contemporary Townhome in Toronto, Canada

Bedroom, Pendant Lighting, Contemporary Townhome in Toronto, Canada

Bedroom, Art, Contemporary Townhome in Toronto, Canada

Bathroom, Glass Shower, Contemporary Townhome in Toronto, Canada

Vertical Cupboard Doors, Contemporary Townhome in Toronto, Canada

Dressing Room, Contemporary Townhome in Toronto, Canada

Trinity Bellwoods Townhome Interior in Toronto, Canada, description by Cecconi Simone:

“The model for “Trinity Bellwoods Town + Homes” showcases contemporary interior design, imparting a progressive brand identity to this urban-infill project in a market segment crowded with retrograde developments.

Cecconi Simone conceived the interiors and custom fixtures for the three unit types within the community – 4.1 meter-wide, 4.6 meter-wide and 5.8 meter-wide. The ground level and third floor of the 4.6 meter unit are represented in the model, in a clean palette of white, black, walnut and yellow.

Custom millwork, with alternating closed and open storage, spans the full length of the ground level, generating a continuous, horizontal composition of solids and voids. The stair, kitchen island tower and integrated exhaust hood introduce modulating elements of verticality.

Subtle millwork details in the kitchen include zero-edge Corian counters, a slotted shelf for standing dishes, back-painted seamless backsplash and integrated appliances. A built-in bench in the dining area is complemented by an integrated ledge in the living area, both with storage below.

The master suite features a custom walnut-laminate sleep unit, incorporating a bed, side tables, sofa and display niches with LEDs. The ensuite contains a specially-designed vanity with integrated white Corian sinks, counter and backsplash and open and closed storage cabinets in white and walnut laminate. Custom wall-mounted medicine cabinets are accessed via a pivoting mirror.”


Like
Share

You Might Also Like

Hunsett Mill, Norfolk, England by Acme
Hunsett Mill, Norfolk, England by Acme
Modern Church Conversion in London, England
Modern Church Conversion in London, England
Victorian Property Renovation In West London
Victorian Property Renovation In West London
W Hotel, Barcelona by Ricardo Bofill
W Hotel, Barcelona by Ricardo Bofill
Exquisite Home on the Columbia River in Washington
Exquisite Home on the Columbia River in Washington
Casa Hannah in Bali, Indonesia by Bo Design
Casa Hannah in Bali, Indonesia by Bo Design

Post a Comment