Carrillo Residence, Los Angeles by Ehrlich Architects

Carrillo Residence, Los Angeles by Ehrlich Architects

The Carrillo Residence was completed by the California based studio Ehrlich Architects. This two story contemporary home is located in Pacific Palisades; a prestigious neighbourhood in Los Angeles, California, USA.

Pool, Carrillo Residence, Los Angeles by Ehrlich Architects

Carrillo Residence, Los Angeles by Ehrlich Architects

Carrillo Residence, Los Angeles by Ehrlich Architects

Kitchen, Carrillo Residence, Los Angeles by Ehrlich Architects

Living Space, Carrillo Residence, Los Angeles by Ehrlich Architects

Living Space, Carrillo Residence, Los Angeles by Ehrlich Architects

Living Space, Carrillo Residence, Los Angeles by Ehrlich Architects

Stairs, Carrillo Residence, Los Angeles by Ehrlich Architects

Bathroom, Carrillo Residence, Los Angeles by Ehrlich Architects

The Carrillo Residence by Ehrlich Architects:

“The Carrillo Residence occupies a long narrow site on the rim of Santa Monica Canyon with distant views of the Pacific Ocean. Designed for a young couple with two children, the house addresses the formal and informal needs of the family while taking advantage of the Southern California climate and views. The orientation of the house reinforces the geometry of the site. A series of stone masses define the ground floor program while a pristine floating white box houses the bedroom wings and slides over and past the stone to gesture towards the canyon and the views.

The glass living room volume sits at the far end of the site adjacent to the main bar of the house and divides the outdoor space into two distinct courts. The informal front court provides a protected sun-filled play yard for the children adjacent to the family zone. The formal rear court comprises an outdoor dining area, barbecue, and infinity-edge pool and expands toward the view beyond. The living room and dining room can be completely opened up to this court by a series of oversized pivot doors. The large expanses of glass of the living room visually connect the formal and informal domains and allow for the view to extend through to the canyon beyond. A custom wood ceiling and custom-stained concrete inside and out emphasizes this sense of visual continuity.

Internally, the formal adult zone and informal family zones (and master suite and children’s rooms above) are separated by the stair core and play area, and can be closed off from each other by pocket doors. Built-in cabinets are used throughout the home to divide larger spaces into smaller areas. The play area upstairs can later be converted into a third bedroom if needed.

The cantilevering master bedroom creates a covered outdoor dining area and hovers out toward to the canyon views. The angle of the roof above the bedroom terrace and the infinity edge of the pool is parallel to the geometry of the site and the canyon below.”

Photos By: Barry Schwartz

Like
Share

You Might Also Like

Poona House in Mumbai, India by Rajiv Saini
Poona House in Mumbai, India by Rajiv Saini
Elegant Family Home in Ramat HaSharon, Israel
Elegant Family Home in Ramat HaSharon, Israel
Baan Citta in Bangkok, Thailand by THE XSS
Baan Citta in Bangkok, Thailand by THE XSS
Bondi Penthouse by MPR Design Group
Bondi Penthouse by MPR Design Group
Hillside House, California by SB Architects
Hillside House, California by SB Architects
Enclave House in Melbourne, Australia by BKK Architects
Enclave House in Melbourne, Australia by BKK Architects

Post a Comment