Contemporary Architecture Embracing Nature: Earth House Project

Glass Walls, Living Room, Balcony, Lighting, Earth House Project

The Earth House Project visualization has been completed by the Kosovo based studio Molos Group. This modern single family home is positioned away from the city, designed to be in touch with nature.

The Earth House Project is located in Tirana, Albania.

Balcony, Glass Balustrading, Floor-to-Ceiling Windows, Earth House Project

Balcony, Patio Doors, Earth House Project

Lighting, Glass Sliding Doors, Earth House Project

Water Feature, Earth House Project

Entrance, Water Feature, Stepping Stones, Earth House Project

Water Feature, Bridge, Lighting, Earth House Project

Water Feature, Stepping Stones, Lighting, Earth House Project

Balcony, Earth House Project

Green Roof, Windows, Earth House Project

Earth House Project, details by Molos Group:

“A world known architect once said: “At times walls manifest a power that borders on the violent. They have the power to divide space, transfigure place, and create new domains. Walls are the most basic elements of architecture, but they can also be the most enriching.”

In this case, this project was treated in the most enriching way possible. The position of the house is in the midst of nature, far away the busy streets of Tirana. The house was projected that way, to be by all means in touch with nature, because we believe that the beauty in architecture is a reflection of the beauty of nature.”


Like
Share

You Might Also Like

House in Iporanga, Brazil by Nitsche Arquitetos Associados
House in Iporanga, Brazil by Nitsche Arquitetos Associados
Contemporary House in Ahmedabad, India by Hiren Patel Architects
Contemporary House in Ahmedabad, India by Hiren Patel Architects
Chapel Conversion in Middleton-in-Teesdale, England
Chapel Conversion in Middleton-in-Teesdale, England
Two-Home Extension in Richmond, Australia
Two-Home Extension in Richmond, Australia
Edgeland Residence in Colorado by Bercy Chen Studio
Edgeland Residence in Colorado by Bercy Chen Studio
Brouwersgracht Apartment, Amsterdam by CUBE and SOLUZ
Brouwersgracht Apartment, Amsterdam by CUBE and SOLUZ

Post a Comment