Barn Conversion in Geldermalsen, The Netherlands

Open Plan Kitchen, Dining, Beams, Lighting, Barn Conversion in Geldermalsen, The Netherlands

House G was completed in 2007 by the Rotterdam based studio Maxwan Architects. This project included the contemporary conversion of an old barn. A large open plan kitchen and living space now occupies the ground floor. Previous owners extended the original barn by 10 meters.

House G is located in Geldermalsen, The Netherlands.

Front Facade, Barn Conversion in Geldermalsen, The Netherlands

Kitchen Island, Dining Table, Wood Beams, Barn Conversion in Geldermalsen, The Netherlands

Kitchen, Dining, Front Door, Barn Conversion in Geldermalsen, The Netherlands

Contemporary Fireplace, Barn Conversion in Geldermalsen, The Netherlands

Floating Stairs, Barn Conversion in Geldermalsen, The Netherlands

Stair, Reading Seat, Barn Conversion in Geldermalsen, The Netherlands

Landing, Barn Conversion in Geldermalsen, The Netherlands

Bookshelf, Barn Conversion in Geldermalsen, The Netherlands

Vaulted Ceilings, Living Space, Barn Conversion in Geldermalsen, The Netherlands

Rug, Sofa, Beams, Barn Conversion in Geldermalsen, The Netherlands

House G in Geldermalsen, The Netherlands, details by Maxwan Architects:

“Our clients had bought an old barn on a beautiful 2ha site bordering the river Linge. We were asked to help realize their dream of a large kitchen living room where they could relax, entertain friends and organize wine tasting sessions for their customers.

In the past, the previous owners had already realized an extension by simply extruding the high barn, adding 10 meters, in two floors.

At our first visit we found the house difficult to inhabit. Most strikingly, virtually no relation existed to the beautiful landscape surrounding the house. All façade openings were too small, in the wrong place, or both.

We proposed to invert the layout of the house, moving the offices and storage space to occupy the recent extension and the private spaces to the old barn. A large slit was cut into the barn roof to bring in light. The final touch was a large piece of furniture that would serve as kitchen, storage, stairs and library all at once.”

Photos By: Filip Dujardin

Like
Share

You Might Also Like

Delightful Modern Home in Nelson, New Zealand
Delightful Modern Home in Nelson, New Zealand
VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA
VMVK House in Sint-Katelijne-Waver, Belgium by dmvA
Luxurious Summer Retreat in Southampton, New York
Luxurious Summer Retreat in Southampton, New York
Villa Nefkens, Netherlands by Mecanoo Architects
Villa Nefkens, Netherlands by Mecanoo Architects
Low-Cost Home in Chile with Japanese Influences
Low-Cost Home in Chile with Japanese Influences
Oceanfront Holiday Home in Yzerfontein, South Africa
Oceanfront Holiday Home in Yzerfontein, South Africa

Post a Comment