Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Stone House in Dong Trieu, Vietnam

The Stone House was completed by the Vietnamese studio Vo Trong Nghia. This torus-shaped stone house is located in a quiet residential quarter beside the way to Ha Long Bay from Hanoi in Dong Trieu, Quang Ninh Province, Vietnam.

Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Garden, Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Courtyard, Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Courtyard, Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Courtyard, Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Courtyard, Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Living Space, Wood Beams, Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Wood Flooring, Ceiling, Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Courtyard, Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Entrance, Hallway, Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Stone Wall, Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Site Plan, Stone House in Dong Trieu, Vietnam

Stone House by Von Trong Nghia Architects:

“This torus-shaped stone house is located in a quiet residential quarter beside the way to Ha Long Bay from Hanoi. A rising green roof and walls composed of subdued color stones in dark blue create a landscape, which stands out in the new residential area.

The rooms surround the oval courtyard, making a colony-like relationship with each other. Circulating flow runs around the courtyard and continues to the green roof, connecting all places in the house. This courtyard and green roof compose a sequential garden, which creates a rich relationship between inside and outside of the house. Residents discover the changes of the seasons and realize their wealthy life with the nature, thanks to this sequential garden.

To create a wall with smooth curvature, cubic stones with 10cm thickness are carefully stacked. Consequently, the wall performs the play of light and shadow. Massive and meticulous texture of the wall generates a cave-like space, which recalls the image of a primitive house.

The family with 2 young children has been enjoying their living in the house. They sense each other and deepen their communication, rounding and rounding in the house.”

Photos By: Hiroyuki Oki

Like
Share

You Might Also Like

Cantilevered Over a Pond: Glass Pavilion in Somersby, Australia
Cantilevered Over a Pond: Glass Pavilion in Somersby, Australia
Houseboat, Eilbek Canal by Rost Niderehe Architects
Houseboat, Eilbek Canal by Rost Niderehe Architects
Modern Home Overlooking the Bisenzio River’s Valley in Prato, Italy
Modern Home Overlooking the Bisenzio River’s Valley in Prato, Italy
Lakeside Home in Kaleden, British Columbia
Lakeside Home in Kaleden, British Columbia
Yorkville Penthouse I in Toronto, Canada by Cecconi Simone
Yorkville Penthouse I in Toronto, Canada by Cecconi Simone
Contemporary 3-Level Home in Cape Town, South Africa
Contemporary 3-Level Home in Cape Town, South Africa

Post a Comment