Holiday Home Renovation in Ayent, Switzerland

Sliding Glass Door, Holiday Home Renovation in Ayent, Switzerland

Savioz House was completed in 2013 by the Sion based studio Savioz Fabrizzi Architecte. This house was originally a barn, built in 1882. The barn was first renovated in 1980 and converted into a holiday home. This latest renovation reveals the materials used over the years, finished with a dark paint, uniting the historical building with a modern feel.

Savioz House is located in Ayent, Switzerland.

Side Facade, Holiday Home Renovation in Ayent, Switzerland

Entrance, Holiday Home Renovation in Ayent, Switzerland

Snow, Holiday Home Renovation in Ayent, Switzerland

Steep Garden, Holiday Home Renovation in Ayent, Switzerland

Winter Snow, Holiday Home Renovation in Ayent, Switzerland

Snow, Garden, Large Window, Holiday Home Renovation in Ayent, Switzerland

Kitchen, Dining, Open Plan Living, Holiday Home Renovation in Ayent, Switzerland

Open Plan Living, Large Windows, Holiday Home Renovation in Ayent, Switzerland

Dining Table, Wood Burner, Fireplace, Holiday Home Renovation in Ayent, Switzerland

Wooden Bedroom, Holiday Home Renovation in Ayent, Switzerland

Bedroom, Holiday Home Renovation in Ayent, Switzerland

Before, Holiday Home Renovation in Ayent, Switzerland

Sloping-Garden-Holiday-Home-Renovation-in-Ayent-Switzerland

Savioz House in Ayent, Switzerland, details by Savioz Fabrizzi Architecte:

“This barn, built in 1882 in the middle of the fields, was used for housing during the pasture season. In 1980, the addition of a floor and the roof transformation modified its appearance and its allocation significantly; the building became then a holiday home.
Our new intervention reveals the history of this building by showing all the materials used for the façade over the years. The original stones, the bricks added in the eighties and the contemporary concrete modifications are disclosed and a dark painting makes all these raw textures uniform.

Far from the smooth appearance of some holiday chalets, the facade treatment reminds the functional aspect of the ancient barn, rather rudimentary than aesthetic.

In a site surrounded by fields and forest, the living room opens to the nature. 4 boxes covered with dark wood emphasize the corners of the spaces. They are separated with large widows from floor to ceiling which can be wide open, extending the spaces to the outside.

The grey shades of the inner materials reinforce the framings and contrast with the landscape. A wood stove along with solar cells guarantee the heating.”

Photos By: Thomas Jantscher

Like
Share

You Might Also Like

Burren House in Dublin, Ireland by Níall McLaughlin Architects
Burren House in Dublin, Ireland by Níall McLaughlin Architects
Luxurious Summer Retreat in Southampton, New York
Luxurious Summer Retreat in Southampton, New York
Exquisite Contemporary Residence in KwaZulu-Natal, South Africa
Exquisite Contemporary Residence in KwaZulu-Natal, South Africa
Contemporary Penthouse in Chicago
Contemporary Penthouse in Chicago
Nettleton 199 by SAOTA and OKHA Interiors
Nettleton 199 by SAOTA and OKHA Interiors
Casa Incantata B&B, Revò, Italy
Casa Incantata B&B, Revò, Italy

Post a Comment