Lakeside Home in Kaleden, British Columbia

Evening, Lighting, Skaha Lake Home, Kaleden, British Columbia

The Lefebvre-Smyth Residence was completed in April 2012 by the Vancouver based studio CEI Architecture. This outstanding 3,000 square foot, lakeside contemporary home was built with a total budget of $850,000. The home is perched atop a hillside on the west bank of Skaha Lake, with stunning views of the lake to the east and Kaleden village to the south.

The Lefebvre-Smyth Residence is located in Kaleden, a small historic and modern rural community in British Columbia, Canada.

Evening, Lighting, Lake Views, Skaha Lake Home, Kaleden, British Columbia

Driveway, Entrance, Evening, Lighting, Skaha Lake Home, Kaleden, British Columbia

Lake Views, Skaha Lake Home, Kaleden, British Columbia

Hillside, Skaha Lake Home, Kaleden, British Columbia

Wood Glass Front Door, Entrance, Skaha Lake Home, Kaleden, British Columbia

Art, Fireplace, Interior Design, Skaha Lake Home, Kaleden, British Columbia

Landing, Glass Balustrading, Sky Window, Skaha Lake Home, Kaleden, British Columbia

Lefebvre-Smyth Residence in Kaleden, British Columbia, description by CEI Architecture:

“This single family residence sits on a spectacular Okanagan property on the west bank of Skaha Lake. The building is oriented towards the view to the south of Kaleden Village and eastward towards the lake.

Due to the steep sloping site, the building footprint was minimized in order to reduce complex foundation construction. The majority of living space is placed on a second floor cantilevering over the steep gorge of the property.

The building form is primarily defined by the sloped roof. The roof slopes to the south as a shading device that blocks the extreme summer sun from penetrating into the living space. The shallow slope is repeated over the service block, which includes the garage, laundry facility and studio.

The building is constructed from materials including glue laminated beams, wood decking and TJI’s. The building is modernistic in its form. It responds to the unique site and climate and is expressive of its construction methodology.”

Photos courtesy of CEI Architecture

Like
Share

You Might Also Like

Ironwood Estate in Paradise Valley, Arizona by Kendle Design Collaborative
Ironwood Estate in Paradise Valley, Arizona by Kendle Design Collaborative
Suspended Carbon Fibre Bath: Vessel by Splinter Works
Suspended Carbon Fibre Bath: Vessel by Splinter Works
Stable Building Transformed into Stylish Apartment in Trastevere, Rome
Stable Building Transformed into Stylish Apartment in Trastevere, Rome
Home Renovation In Treia, Italy by Wespi de Meuron Architects
Home Renovation In Treia, Italy by Wespi de Meuron Architects
Mudgee Tower, New South Wales, Australia by Casey Brown Architecture
Mudgee Tower, New South Wales, Australia by Casey Brown Architecture
Stylish Glass Home in Valencia, Spain
Stylish Glass Home in Valencia, Spain

Post a Comment