Silver House on the Gower Peninsula in South Wales

Natural Stone Walls, Balcony, Home on the Gower Peninsula in South Wales

The Silver House is a visualization by the Swansea based studio Hyde + Hyde Architects. The residence will serve as a family home, the clients want to live surrounded by woodland, while enjoying the spectacular views towards Oxwich Point.

The Silver House is on the Gower Peninsula in South Wales, United Kingdom.

Glass Balustrading, Evening Lighting, Home on the Gower Peninsula in South Wales

Living Space, Sofa, Fireplace, Home on the Gower Peninsula in South Wales

Dining Table, Pendant Lighting, Open Plan Living, Home on the Gower Peninsula in South Wales

Dining Table, Rug, Floor-to-Ceiling Windows, Home on the Gower Peninsula in South Wales

Bedroom, Floor-to-Ceiling Windows, Home on the Gower Peninsula in South Wales

Silver House visualization, description by Hyde + Hyde Architects:

“Located on the Gower Peninsula in South Wales, this home was designed so that the clients could live among light and the warmth of wood, while presiding over the spectacular views toward Oxwich Point.

The material language of the ground floor responds to the medieval tradition of dry stone walling found in the area. Portal windows to the ground floor bedrooms cantilever over a reflecting pool that gathers rainwater from the roofs above.

Living spaces are found on the first floor, resting on exposed timber beams which learn from the tectonic construction of agricultural buildings nearby. A sound recording studio located within the basement absorbs natural light through the reflecting pool surrounding the residence.

The main mono-pitch roof responds to the unrelenting wind and rain which blows from the open ocean over a timeless landscape.”

Photos courtesy of Hyde + Hyde Architects

Like
Share

You Might Also Like

Cantilevered House in Melbourne, Australia
Cantilevered House in Melbourne, Australia
Purple Hill House by Iroje KHM Architects
Purple Hill House by Iroje KHM Architects
Casa Kolonihagen in Stavanger, Norway by Tommie Wilhelmsen
Casa Kolonihagen in Stavanger, Norway by Tommie Wilhelmsen
Commercial Space Turned into a Loft Style Home in Terrassa, Spain
Commercial Space Turned into a Loft Style Home in Terrassa, Spain
Eels Nest, Los Angeles by Anonymous Architects
Eels Nest, Los Angeles by Anonymous Architects
Sunset Vale House, Singapore by WOW Architects
Sunset Vale House, Singapore by WOW Architects

Post a Comment