Mediterranean House Converted Into Luxurious Modern Retreat in Florida

Outdoor Pool, Lighting, Evening, Modern Retreat in Davie, Florida

The Southwest Ranches Home was completed by the Florida based architecture and design firm SDH Studio. This project included the renovation of a 4,000 square foot Mediterranean style house into a 6,700 square foot contemporary retreat. The clients required a house that would accommodate all of their children and grandchildren. They also wanted the house to feel comfortable when just the two of them are at home.

The Southwest Ranches home is located in Davie, Florida, USA.

Lighting, Evening, Pool Lighting, Modern Retreat in Davie, Florida

Waterfall, Water Feature, Colored Lighting, Modern Retreat in Davie, Florida

Evening, Pool Lighting, Modern Retreat in Davie, Florida

Terrace, Pool, Modern Retreat in Davie, Florida

Pool, Garden Furniture, Modern Retreat in Davie, Florida

Lawn, Terrace, Outdoor Pool, Modern Retreat in Davie, Florida

Pool, Modern Retreat in Davie, Florida

Outdoor Dining, Terrace, Modern Retreat in Davie, Florida

Large Windows, Hallway, Modern Retreat in Davie, Florida

Dining Space, Modern Retreat in Davie, Florida

Glass Dining Table, Open Plan Living, Modern Retreat in Davie, Florida

Kitchen Island, Breakfast Bar, Modern Retreat in Davie, Florida

Dining Table, Art, Modern Retreat in Davie, Florida

Stairs, Modern Retreat in Davie, Florida

Wood Flooring, Stairs, Art, Modern Retreat in Davie, Florida

Metal & Wood Stairs, Modern Retreat in Davie, Florida

Bedroom, Modern Retreat in Davie, Florida

Dressing Room, Modern Retreat in Davie, Florida

Glass Sink, Smoked Glass Shower Screen & Door, Modern Retreat in Davie, Florida

Bathroom, Modern Retreat in Davie, Florida

Shower, Glass Screen, Bathroom Sink, Mirror, Modern Retreat in Davie, Florida

Shower Room, Glass Door, Modern Retreat in Davie, Florida

Southwest Ranches in Davie, Florida, details by SDH Studio:

“Located on a two-acre lot at horse country, Southwest Ranches Florida this project was the renovation of a 4000 square foot Mediterranean house into a 6700 square foot contemporary home that would bring the spectacular green views of the lot into each space.

The clients required a house that could accommodate all of their children and grandchildren but on the other hand one that would also feel comfortable if just two of them were home. This resulted in a L-shaped plan of essentially two wings. A new 2700 square foot private wing that would accommodate all of their daily needs while the existing wing would be used mainly during the weekends or holidays.”

Photos By: Robin Hill

Like
Share

You Might Also Like

Hunsett Mill, Norfolk, England by Acme
Hunsett Mill, Norfolk, England by Acme
Compact Contemporary Family Home in Madison, Wisconsin
Compact Contemporary Family Home in Madison, Wisconsin
Villa Nefkens, Netherlands by Mecanoo Architects
Villa Nefkens, Netherlands by Mecanoo Architects
18th-Century Barn Conversion in the Cotswolds, England
18th-Century Barn Conversion in the Cotswolds, England
Floating Bamboo Courtyard Teahouse in ShiQiao, China
Floating Bamboo Courtyard Teahouse in ShiQiao, China
Optimum Indoor/Outdoor Connectivity: S House in Lima, Peru
Optimum Indoor/Outdoor Connectivity: S House in Lima, Peru

Post a Comment