Cantilevered House in the Town of Hard, Austria

Driveway, Entrance, Wood Cladding, Exposed Concrete, Cantilevered House in the Town of Hard, Austria

The LK House was completed in 2009 by the Bregenz based studio Dietrich Untertrifaller Architects. This wonderful contemporary home is made up of two cubes, one on top of the other. The cubes were constructed using ‘heavy’ exposed concrete, the facades consist of glass sliding doors and dark wood cladding.

The LK House is located in the town of Hard, Austria.

Entrance, Wood Cladding, Cantilevered House in the Town of Hard, Austria Evening Lighting, Cantilevered House in the Town of Hard, Austria Evening, Deck, Lighting, Cantilevered House in the Town of Hard, Austria Dusk, Lighting, Cantilevered House in the Town of Hard, Austria Garden, Lawn, Cantilevered House in the Town of Hard, Austria Wood Deck, Glass Walls, Cantilevered House in the Town of Hard, Austria Exposed Concrete, Cantilevered House in the Town of Hard, Austria Terrace, Decking, Cantilevered House in the Town of Hard, Austria Outdoor Dining Table, Wood Decking, Cantilevered House in the Town of Hard, Austria White Sofa, Wood Store, Fireplace, Cantilevered House in the Town of Hard, Austria White Kitchen, Dark Wood Floor, Dining Table, Cantilevered House in the Town of Hard, Austria Dining Table, Lighting, Glass Sliding Doors, Cantilevered House in the Town of Hard, Austria Bath, Dark Wood Flooring, Bathroom, Cantilevered House in the Town of Hard, Austria

LK House in the Town of Hard, Austria, details by Dietrich Untertrifaller Architects:

“The architectural solution stages a play of two cubes stacked on top of each other. Their delicate appearance conjures up lightness that contrasts with the dimension as well as the choice of material, “heavy” exposed concrete. This tension between the image of the house and the provoked experience-based knowledge of its “impossibility” induces fascination.

The play with the abstract that inspires the sculptural quality of the building is continued in the finishing. Mainly two materials are used: an immaterial white for ceilings and walls and the dark wood of the smoked oak that forms the floors and is also found in window frames and doors. The entrant immediately sees the spatial layout as it emulates the form of the building on the outside. From the entrance at the intersection between ground floor and the upper story placed in an orthogonal direction one floor above, a cross-shaped corridor layout can be distinguished on two levels.

The living quarters on the ground floor with a view of the garden are accented by the dining room that projects into the garden in line with the upper story that juts out of the building one floor above. The inserted light shaft opens to the office and a lodger flat. The bedrooms in the upper structure offer a panoramic view of the nearby lake due to the altitude and the orthogonal twist of the building.”

Photos By: Bruno Klomfar

Like
Share

You Might Also Like

Exquisite Home Renovation in Madison, Wisconsin
Exquisite Home Renovation in Madison, Wisconsin
Contemporary Renovation in Madrid, Spain
Contemporary Renovation in Madrid, Spain
Inviting Interior Design: House by Possum Kingdom Lake, Texas
Inviting Interior Design: House by Possum Kingdom Lake, Texas
Stylish Glass Home in Valencia, Spain
Stylish Glass Home in Valencia, Spain
Inspired by a Passion for Sailing: Rest House in Victoria, Australia
Inspired by a Passion for Sailing: Rest House in Victoria, Australia
Hover House 3, Located on the Venice Canals of Los Angeles, California
Hover House 3, Located on the Venice Canals of Los Angeles, California

Post a Comment