Impressive Family Home in Pereira, Colombia

Outdoor Pool, Wooden Deck, Family Home in Pereira, Colombia

The Gallery House was completed in 2013 by the Bogota based studio Giovanni Moreno. This modern 4,284 square foot home has been designed for a young family. The indoor living space flows into the terrace and pool area, large glass sliding doors provide a seamless integration.

The Gallery House is located in Pereira, Colombia.

Swimming Pool, Deck, Garden, Family Home in Pereira, Colombia

Deck, Family Home in Pereira, Colombia

Family Home in Pereira, Colombia

Pool, Terrace, Living Space, Family Home in Pereira, Colombia

Side Façade, Family Home in Pereira, Colombia

Dining Table, Open Plan Living, Pool, Terrace, Family Home in Pereira, Colombia

Art, Wooden Sliding Doors, Family Home in Pereira, Colombia

Art, Family Home in Pereira, Colombia

Kitchen, Family Home in Pereira, Colombia

Street View, Family Home in Pereira, Colombia

Evening, Lights, Family Home in Pereira, Colombia

Pool, Terrace, Lights, Living Space, Family Home in Pereira, Colombia

Ground Floor Plan, Family Home in Pereira, Colombia

First Floor Plan, Family Home in Pereira, Colombia

Gallery House in Pereira, Colombia, details by GM Arquitectos:

“The project arises from the analysis of 2 major premises, the program, needs, average cost and client requests, and secondly the geographical context, location, climate, and terrain.

The client is a family made up of parents and their new-born daughter with a hobby like art collectors this was clear with his first application, which exhibit his works have, on the other hand wanted a house in contact with the open nature of the landscape, to give them the peace and tranquillity not found in the capital, first challenge, place the artwork in an open house, this volume serve to expose the works and also for zoning and separating the service areas are designed and social.

The place has some special characteristics in terms of climate and landscape, the region is known in Colombia for its abundant bamboo and warm weather, because of this we integrate the surrounding landscape using bamboo as the main enclosure with this we managed not only to insert in the landscape if you do not allow this natural ventilation minimizing the use of energy to cool the house, second lot has a steep slope toward the bamboo, what we did was to have the lowest possible earthwork adapting the most subtle way possible the contours of the land, and with this gesture, as well as minimizing the costs of the work, we generate a lounge where a servant first gym, then a study, it was thought a bed and breakfast, all while the process of design, then it was decided to create a space where you could use according to user needs.

The French windows of the house were designed phones in order to generate flow between the inside and the outside, making a close relationship with the natural environment, the white color, materials and decoration were studied in order to not compete with natural green and artworks, the two main elements of the project.”

Photos By: Luis Fernando Ramos

Like
Share

You Might Also Like

Clifftop House in Pacific Palisades, Los Angeles
Clifftop House in Pacific Palisades, Los Angeles
H3 House in Athens, Greece by 314 Architecture Studio
H3 House in Athens, Greece by 314 Architecture Studio
Penthouse in Udine, Italy by Menzo Architettura & Design
Penthouse in Udine, Italy by Menzo Architettura & Design
Delightful Log Cabin in Telluride, Colorado by TruLinea Architects
Delightful Log Cabin in Telluride, Colorado by TruLinea Architects
Renovation and Extension, Taringa House in Brisbane, Australia
Renovation and Extension, Taringa House in Brisbane, Australia
Hunsett Mill, Norfolk, England by Acme
Hunsett Mill, Norfolk, England by Acme

Post a Comment