Modern Lakefront Cabin in Idaho, USA

Sofa, Coffee Table, Living, Dining & Kitchen area, Modern Lakefront Cabin in Idaho, USA

The Coeur D’Alene Residence was completed by the Washington based design firm Uptic Studios. This wonderful contemporary cabin has been built for three generations of a family, a couple, their children and their grandchildren.

The view over the lake and outdoor space were important aspects of the design, the cabin is located on a steep slope, overlooking Lake Coeur D’Alene in North Idaho, USA.

Garden, Pathway, Evening, Lighting, Modern Lakefront Cabin in Idaho, USA

Balcony, Lighting, Modern Lakefront Cabin in Idaho, USA

Evening, Lighting, Modern Lakefront Cabin in Idaho, USA

Bridge, Glass Entrance, Modern Lakefront Cabin in Idaho, USA

Outdoor Stairs, Bridge, Entrance, Modern Lakefront Cabin in Idaho, USA

Wooden Balcony, Modern Lakefront Cabin in Idaho, USA

Outdoor Bar, Modern Lakefront Cabin in Idaho, USA

Contemporary Fireplace, Modern Lakefront Cabin in Idaho, USA

Spiral Staircase, Kitchen, Dining Space, Modern Lakefront Cabin in Idaho, USA

Bookcase, Sofa, Living Space, Lighting, Modern Lakefront Cabin in Idaho, USA

Bedroom, Balcony, Modern Lakefront Cabin in Idaho, USA

Coeur D’Alene Residence in Idaho, USA, details by Uptic Studios:

“The goal of the Coeur D’Alene Cabin was to create a modern cabin for a couple, their kids, and their grandkids. Located on Coeur D’Alene Lake in North Idaho, we considered the combined occupancy of three generations, providing separate spaces for privacy in addition to common rooms that bring everyone together comfortably.

One of the driving forces behind the design was the site’s existing conditions. The property is steep and narrow with a natural spring that runs beneath the hillside. We realized you could shift the dirt anywhere and water would emerge. This resulted in the dual form approach, bridging the gap where the underground stream flows naturally.

The Cabin is centred on the notion of a large close-knit family, and each member was considered in the design. We strove to find commonalities between family members to develop an aesthetic that addressed everyone’s needs and visions.

The view from the site was an important aspect to the client and integral to the design. To maximize outdoor space and connection to the landscape, columns were absent on the deck. A steel beam system supports the cantilevered roof and allows the windows to extend to the ceiling, blurring the delineations between indoor and outdoor spaces. Large sliding doors and indoor/outdoor kitchen counters create a unique relationship between the deck and indoor common areas.”

Photos By: Shaun Cammack

Like
Share

You Might Also Like

Compact Modern Home in the Heart of Tokyo
Compact Modern Home in the Heart of Tokyo
Cantilevered House in Utriai, Lithuania by G.Natkevicius & Partners
Cantilevered House in Utriai, Lithuania by G.Natkevicius & Partners
Stunning Contemporary Home in Singapore
Stunning Contemporary Home in Singapore
Blue Jay Way Residence, Breathtaking Views Over Los Angeles
Blue Jay Way Residence, Breathtaking Views Over Los Angeles
Former Monastery Loft, Como, Italy by JM Architecture
Former Monastery Loft, Como, Italy by JM Architecture
Can Siurell Villa, Mallorca by Curve Interior Design
Can Siurell Villa, Mallorca by Curve Interior Design

Post a Comment