Stylish Contemporary Home in Garza Garcia, Mexico

Stylish Contemporary Home in Garza Garcia, Mexico

The CH House was completed in 2011 by the Garza García based studio GLR Arquitectos. This lavish modern residence has been constructed on a prestigious plot overlooking the city, main materials include grey exposed concrete, black granite tiles, grey oak wood and white stucco.

The CH House is located in Garza Garcia, Mexico.

Outdoor Furniture, Terrace, Infinity Pool, Stylish Contemporary Home in Garza Garcia, Mexico

Pool, Terrace, Lighting, Stylish Contemporary Home in Garza Garcia, Mexico

Double Height Living Space, Glass Walls, Exposed Concrete, Stylish Contemporary Home in Garza Garcia, Mexico

Dining Table, Sofa, Lighting, Stylish Contemporary Home in Garza Garcia, Mexico

Brown Leather Sofa, Rug, Living Space, Stylish Contemporary Home in Garza Garcia, Mexico

Black Granite Walls, Stylish Contemporary Home in Garza Garcia, Mexico

Courtyard, Natural Rock, Water Feature, Stylish Contemporary Home in Garza Garcia, Mexico

White Dining Table, Lighting, Natural Rock, Stylish Contemporary Home in Garza Garcia, Mexico

Exposed Concrete Walls, Stylish Contemporary Home in Garza Garcia, Mexico

Living Space, Lighting, Rug, Stylish Contemporary Home in Garza Garcia, Mexico

Water Feature, Glass & Wood Stairs, Art, Stylish Contemporary Home in Garza Garcia, Mexico

Marble Bathroom, Glass Shower, Stylish Contemporary Home in Garza Garcia, Mexico

CH House in Garza Garcia, Mexico, by GLR Arquitectos:

“In a privileged site occupied by an old and obsolete house , we face a dilemma: renovate or demolish such house in order to make way for a new residential project . In conjunction with the client we decide to go for the latter alternative and go ahead with the demolition, adjusting the topography according to the new scheme, which will seek to benefit from the wonderful city views.

The rear garden almost disappears, leaving only a narrow contemplative garden, which acquires a very special character due to a beautiful original existing rock.

The kitchen, breakfast room, family room and master bedroom enjoy this visual effect. Towards the front of the property, a large semi-covered terrace is built around an infinity pool, which makes us forget for a moment the urban condition of the project, thanks to the large green areas of a park just in front of the property, which visually joins the huge greenery of the Country Club golf course.

Inside the house, a large double height living room with a set of exposed concrete skylights becomes the heart of the project, due to the interesting effect of the controlled natural light that floods the whole area. Around such space, the bedrooms, decks, home theatre, and home office complete the program.

In the last level , such home office enjoys the splendid views of the city, in addition to being visually connected through a large window towards the double height living room, acquiring a condition of great transparency and giving the sensation of being a floating bridge over the terrace.
The materials, mainly the gray exposed concrete , the gray oak wood and the black granite facades, as well as the indoor and outdoor white stucco , contribute to the project a both refined and contemporary character.”

Photos By: Jorge Taboada

Like
Share

You Might Also Like

Park House, Queensland, Australia by Shaun Lockyer Architects
Park House, Queensland, Australia by Shaun Lockyer Architects
Isolated Retreat: Vega Cottage on the Island of Vega, Norway
Isolated Retreat: Vega Cottage on the Island of Vega, Norway
Hilltop Residence with Panoramic Coastal Views in Carpinteria, California
Hilltop Residence with Panoramic Coastal Views in Carpinteria, California
Stunning Glass House in Sweden
Stunning Glass House in Sweden
S11 House in Selangor, Malaysia by ArchiCentre
S11 House in Selangor, Malaysia by ArchiCentre
Villa Wohnen in Schindellegi, Switzerland by SimmenGroup
Villa Wohnen in Schindellegi, Switzerland by SimmenGroup

Post a Comment