Farmhouse Renovation in Lennik, Belgium

Glass Walls, Patio Doors, Farmhouse Renovation in Lennik, Belgium

The Farmhouse was completed in 2013 by the Antwerp based architects Studio Farris. This project included the renovation of an 18th century house and stables. The resulting contemporary home beautifully blends rustic and modern styles.

The Farmhouse is located in Lennik, Belgium.

Swimming Pool, Lawn, Garden, Farmhouse Renovation in Lennik, Belgium

Pond, Terrace, Farmhouse Renovation in Lennik, Belgium

Terrace, Glass Walls, Farmhouse Renovation in Lennik, Belgium

Glass Walls, Garden, Farmhouse Renovation in Lennik, Belgium

Barn Renovation, Glass Walls, Farmhouse Renovation in Lennik, Belgium

Garden, Farmhouse Renovation in Lennik, Belgium

Evening Lighting, Farmhouse Renovation in Lennik, Belgium

Large-Windows-Evening-Farmhouse-Renovation-in-Lennik-Belgium

Contemporary Fireplace, Living Room, Farmhouse Renovation in Lennik, Belgium

Rustic Chandelier, Dining Table, Farmhouse Renovation in Lennik, Belgium

Glass Walls, Living Space, Farmhouse Renovation in Lennik, Belgium

Stainless Steel Kitchen Island, Farmhouse Renovation in Lennik, Belgium

Children’s Room, Farmhouse Renovation in Lennik, Belgium

Site Plan, Farmhouse Renovation in Lennik, Belgium

Farmhouse in Lennik, Belgium, details by Studio Farris:

“Studio Farris architects was commissioned to convert both house and stables of an 18th century farm located in Lennik, a small town in an agricultural area close to Brussels, into a single family house.

The family’s wish was to get as much natural light as possible to enter the house while maintaining its authentic charm.

Giuseppe Farris opted for a box-in-box system to avoid any chemical reactions with sulphates in the ground and walls of the original farm. this system also takes care of the energy-efficiency of the house.

To provide each room with the necessary amount of natural light, a concept that is often seen in old farms around the area was applied: windows and doors are bricked up and cut out in a pragmatic way, making the façade a whimsical patchwork of old and new scars.

Typological fragments are reinterpreted throughout the house. The fireplace, which is a 6 meter (20 foot) high, suspended steel construction, is the heart of the house.

The front garden was designed to connect the farmhouse and its outbuildings.
The backyard is a patchwork of pragmatic shapes in typological materials that enhance the experience of the surroundings.”

Photos By: Tim Van de Velde

Like
Share

You Might Also Like

Inspiring Mid-Century House Remodel in Lincoln, Massachusetts
Inspiring Mid-Century House Remodel in Lincoln, Massachusetts
Wairau Valley House in Rapaura, New Zealand by Parsonson Architects
Wairau Valley House in Rapaura, New Zealand by Parsonson Architects
Stylish Glass Home in Valencia, Spain
Stylish Glass Home in Valencia, Spain
Hidden Valley House, Utah by Marmol Radziner
Hidden Valley House, Utah by Marmol Radziner
Minimalist Interior Renovation in Tuscany by Victor Vasilev
Minimalist Interior Renovation in Tuscany by Victor Vasilev
Shuvalovsky Apartment, Moscow by Geometrix Design
Shuvalovsky Apartment, Moscow by Geometrix Design

Post a Comment