Family Home in Algarrobo, Chile

Wood Deck, Lighting, Planting Pots, Family Home in Algarrobo, Chile

The M House was completed in 2013 by architect Juan Pablo Merino. This home was designed to accommodate a young family, with the idea of creating a family activity center. The house has been constructed using metal with vertical wood cladding.

The M House is located 263 feet from the beach in Algarrobo, Valparaíso Region, a family resort considered the yachting capital of Chile.

Entrance Tunnel, Family Home in Algarrobo, Chile

Wooden Fence, Pathway, Lighting, Family Home in Algarrobo, Chile

Views, Family Home in Algarrobo, Chile

Swing, Wooden Deck, Patio Doors, Family Home in Algarrobo, Chile

Outdoor Fireplace, Terrace, Patio Doors, Family Home in Algarrobo, Chile

Wooden Walls, Entrance Doors, Family Home in Algarrobo, Chile

Rustic Modern Living Room, Family Home in Algarrobo, Chile

Colorful Dining Table, Compact Kitchen, Family Home in Algarrobo, Chile

Kitchen, Dining & Living Space, Fireplace, Family Home in Algarrobo, Chile

Wooden Staircase, Family Home in Algarrobo, Chile

Ground Floor Plan, Family Home in Algarrobo, Chile

First Floor Plan, Family Home in Algarrobo, Chile

Roof Plan, Family Home in Algarrobo, Chile

M House in Algarrobo, Chile, details by Juan Pablo Merino:

“The house is located 80 meters (263 feet) from the beach at ground level, facing North West, set in a family resort considered the yachting capital of Chile.

The need for this house originated with the arrival of children, looking for a place to share with family and enjoy the peace that the proximity to the sea give.

The spaces have been developed to enhance the view and along with the efficient use of land permit a harmoniously emplace.

Designed as a family activity center, the house incorporates in one place the kitchen with the living room, creating a homey atmosphere that is complemented by the warmth of the fireplace and ocean views.

From inside the living is drawn a large wall of railroad ties to be incorporated with the deck, embracing and protecting the pool, marking the access to the house by a ramp with large walls creating a tunnel before accessing it.

The house is conceived as a volume, built entirely by metal, covered with vertical wood, color white lead, seeking to keep the warmth and simplicity of these noble materials, without losing the comfort of the place.

The windows of the bathrooms and hallways have wooden and shaded keeping the privacy allowing a bright space throughout the year, along with skylights connecting the second floor bedrooms each other.”

Photos By: Marcelo Cáceres

Like
Share

You Might Also Like

The Long Barn, Bedfordshire, England by Nicolas Tye Architects
The Long Barn, Bedfordshire, England by Nicolas Tye Architects
Casa Finisterra, Baja California Sur, Mexico by Steven Harris Architects
Casa Finisterra, Baja California Sur, Mexico by Steven Harris Architects
Hidden Valley House, Utah by Marmol Radziner
Hidden Valley House, Utah by Marmol Radziner
Simple Eco-Friendly Home Perched Above Lake Buchanan, Texas
Simple Eco-Friendly Home Perched Above Lake Buchanan, Texas
Sophisticated Apartment in Paris
Sophisticated Apartment in Paris
Areopagus Residence in Atenas, Costa Rica by Paravant Architects
Areopagus Residence in Atenas, Costa Rica by Paravant Architects

Post a Comment