Contemporary Home in the New Forest National Park, England

Evening Lighting, Pond, Terrace, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

The New Forest House was completed in 2009 by the Lymington based Architecture and Design firm PAD studio. This project included the construction of a 1,291 square foot modern home, situated on a beautiful 18.5 acre plot. The design was meticulously planned as not to disturb the delicate environment.

The main and guest house are aligned in order to maximise the suns energy, materials used are sustainable and have been locally sourced where possible. Earth has been excavated to form a delightful natural swimming pond and basement.

This home is located in the New Forest National Park, England.

Wooden Terrace, Natural Swimming Pond, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

Natural Swimming Pond, Lighting, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

Patio Doors, Wooden Deck, Swimming Pond, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

Wooden Terrace, Glass Walls, Patio Doors, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

Swimming Pond, Terrace, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

Architectural Detail, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

Glass & Wood Entrance, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

Section, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

Cross Section, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

Site Section, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

Concept 1, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

Concept 2, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

Concept 3, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

Concept 4, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

Site Plan, Contemporary Home in the New Forest National Park, England

New Forest House, details by PAD studio:

“The ‘New Forest House’ is set within a stunning 18.5 acre plot, located adjacent to ancient woodland and heath, in the New Forest National Park. The new building has been carefully conceived in order that the proposals minimise the impact on the site and its sensitive surroundings.

The main house and guest annexe are orientated to maximise solar gain and utilise renewable technologies for heating and hot water requirements. The materials used throughout are sustainable, durable and locally sourced where possible – in harmony with the site and its surroundings.

The architectural objective has been to create a simple building whose form, scale materials and detail reinforce the character, distinctiveness and history of the site locally and within the wider context of the New Forest.

The architectural concept was straightforward: Two simple volumetric forms located along a spine wall. Upon arrival the wall screens distant views to the South focusing attention upon the ancient beech trees to the North. Stepping through a gap in the wall the experience changes as the site gradually unfolds and the landscape beyond is revealed.

On a practical level the wall acts as a retainer for the earth that was excavated to form the natural swimming pond and basement, and as thermal mass to regulate fluctuations in temperature. The wall bears the imprint of local Douglas Fir taken from the wood adjacent to the site, and is a palimpsest rewriting of the history of the site. The external landscape infuses this house as the boundary between the two is blurred.”

Photos courtesy of PAD studio

Like
Share

You Might Also Like

Stylish Family Home in Melbourne, Australia
Stylish Family Home in Melbourne, Australia
Impressive Modern Home in Toronto, Canada
Impressive Modern Home in Toronto, Canada
Modern Renovation in Montemor-o-Novo, Portugal
Modern Renovation in Montemor-o-Novo, Portugal
Minimalist Interior Renovation in Tuscany by Victor Vasilev
Minimalist Interior Renovation in Tuscany by Victor Vasilev
Simple Eco-Friendly Home Perched Above Lake Buchanan, Texas
Simple Eco-Friendly Home Perched Above Lake Buchanan, Texas
Bright White Attic Penthouse in Stockholm
Bright White Attic Penthouse in Stockholm

Post a Comment