Concrete Home in Sant Pol de Mar, Spain

Wood Store, Concrete Home in Sant Pol de Mar, Spain

Mediterrrani 32 was completed in 2012 by the Barcelona based studio Isern Associats. This 2,045 square foot contemporary concrete home has been built on a steep hillside in Sant Pol de Mar, Catalonia, Spain.

Concrete Home in Sant Pol de Mar, Spain

Glass Entrance, Wood Deck, Concrete Home in Sant Pol de Mar, Spain

Glass Wall, Kitchen, Concrete Home in Sant Pol de Mar, Spain

Terrace, Concrete Home in Sant Pol de Mar, Spain

Glass Front Door, Concrete Home in Sant Pol de Mar, Spain

Living Room, Kitchen, Balcony, Concrete Home in Sant Pol de Mar, Spain

Bedroom, Bathroom, Concrete Home in Sant Pol de Mar, Spain

Floor Plan, Concrete Home in Sant Pol de Mar, Spain

Floor Plan, Concrete Home in Sant Pol de Mar, Spain

Floor Plan, Concrete Home in Sant Pol de Mar, Spain

Floor Plan, Concrete Home in Sant Pol de Mar, Spain

Elevation, Concrete Home in Sant Pol de Mar, Spain

Diagram, Concrete Home in Sant Pol de Mar, Spain

Mediterrrani 32 in Sant Pol de Mar, Spain, details by Isern Associats:

“For me, a landscape does not exist in its own right, since its appearance changes at every moment; but the surrounding atmosphere brings it to life – the light and the air which vary continually. For me, it is only the surrounding atmosphere which gives subjects their true value.” Claude Monet.

The project for this house emerged from a very simple premise, to build on a very steep piece of land with a gradient of almost 100%, boasting wonderful views and on a tight budget.
It was this highly complicated plot of land, surrounded by pine trees, that defined a good part of this project. The land, and its perspectives, constantly changing as the hours pass, the colour of the trees, the movement of sun and shadows…

On the one hand, the reduced dimensions of the plot and its complex orography, and on the other the desire to leave the minimum imprint on the land led us to seek out a floor plan which, matching the trees that surround it, emerges from a trunk well anchored to the land and opens up in braches on each floor, in such a way that each branch becomes the terrace of the upper level at the same time as it becomes the porch of the lower one.

All this helps create a very formal building, with huge cantilevers facing out to emptiness, the woods and the sea which lie before it. A structure which opens up to these views and the sun, and which thanks to the terraces and the porches confuse the interior with the exterior.”

Photos By: Adrià Goula

Like
Share

You Might Also Like

The 24 House in Dunsborough, Australia
The 24 House in Dunsborough, Australia
Heavy Metal Residence, Missouri by Hufft Projects
Heavy Metal Residence, Missouri by Hufft Projects
Superb Townhouse Renovation in Gramercy Park, New York
Superb Townhouse Renovation in Gramercy Park, New York
Enclave House in Melbourne, Australia by BKK Architects
Enclave House in Melbourne, Australia by BKK Architects
Contemporary Renovation Near Brussels, Belgium
Contemporary Renovation Near Brussels, Belgium
Floating Bamboo Courtyard Teahouse in ShiQiao, China
Floating Bamboo Courtyard Teahouse in ShiQiao, China

Post a Comment