Impressive Hillside House in Marin, California

Evening, Lighting, Impressive House in Marin, California

The Mill Valley Residence was completed in 2011 by the San Francisco based studio CCS Architecture. This 5,000 square foot, modern residence is set over three levels, the lower floor is built into the hillside, while the upper two are stepped above. The house is squeezed between the Redwoods and enjoys fabulous views over Mt. Tamalpais.

The house is located in Marin, California, USA.

Lighting, Garage, Entrance, Impressive House in Marin, California

Terrace, Glass Walls, Impressive House in Marin, California

Lighting, Wooden Garage Door, Impressive House in Marin, California

Front Door, Lighting, Impressive House in Marin, California

Road View, Impressive House in Marin, California

Garage, Entrance, Impressive House in Marin, California

Concrete Stairs, Entrance, Impressive House in Marin, California

Bridge, Impressive House in Marin, California

Roof Terrace, Impressive House in Marin, California

Hallway, Impressive House in Marin, California

Patio Doors, Terrace, Impressive House in Marin, California

Living Space, Glass Walls, Impressive House in Marin, California

Modern Kitchen, Impressive House in Marin, California

Wooden Dining Table, Lighting, Impressive House in Marin, California

Art Studio, Impressive House in Marin, California

Glass Balustrading, Stairs, Large Window, Impressive House in Marin, California

Bedroom, Impressive House in Marin, California

Basement Floor Plan, Impressive House in Marin, California

First Floor Plan, Impressive House in Marin, California

Second Floor Plan, Impressive House in Marin, California

Mill Valley Residence in Marin, California, USA, details by CCS Architecture:

“This 5,000-square-foot house in Mill Valley was designed as a home for an empty-nester couple. The site was the inspiration and the guiding element for the architecture: vast views of Mt. Tamalpais, intimate connections to groves of redwood trees, and a steep incline. Given its location, stepping up the hillside and squeezed between redwoods, the home is stratified into three levels. The lower floor is built into the hillside, while the upper two are open to daylight and views.
The first floor includes the garage, entry, painting studio, gallery, and guest quarters. The entry is a two-story space with a staircase leading up to the second floor—the main living level–which connects to the outside with views in many directions. This double-height space, the spatial core of the house, has a large bay of windows focused on a grove of redwood trees just 10 feet away. The top floor contains two bedrooms, a home office, and a ramped bridge that leads to anupper yard and pool.

Natural copper is the primary exterior material, wrapping the second floor of the house to emphasize the location of the main living spaces. Walls below the second level are exposed concrete; those above are cement plaster. The interior evokes the feeling of a gallery in the country, with white walls, expanses of glass, and wide-plank oak floors.”

Photos courtesy of CCS Architecture

Like
Share

You Might Also Like

Contemporary Home on the Isle of Skye, Scotland
Contemporary Home on the Isle of Skye, Scotland
Tea House by Archi-Union Architects, Shanghai, China
Tea House by Archi-Union Architects, Shanghai, China
Montecito Residence by Barton Myers Associates
Montecito Residence by Barton Myers Associates
Home Renovation In Treia, Italy by Wespi de Meuron Architects
Home Renovation In Treia, Italy by Wespi de Meuron Architects
Cantilevered Over a Pond: Glass Pavilion in Somersby, Australia
Cantilevered Over a Pond: Glass Pavilion in Somersby, Australia
Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina
Deck House Renovation in Chapel Hill, North Carolina

Post a Comment