Contemporary 3-Level Home in Cape Town, South Africa

Infinity Pool, Terrace, Contemporary 3-Level Home in Cape Town, South Africa

Head 1815 was completed by the Cape Town based studio Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects (SAOTA). This modern residence enjoys stunning views towards the north and west over Fresnaye, located in Cape Town, South Africa.

Views, Infinity Pool, Terrace, Contemporary 3-Level Home in Cape Town, South Africa

Views, Contemporary 3-Level Home in Cape Town, South Africa

Garage, Entrance, Contemporary 3-Level Home in Cape Town, South Africa

Terrace, Kitchen, Contemporary 3-Level Home in Cape Town, South Africa

Breakfast Bar, Sofa, Contemporary 3-Level Home in Cape Town, South Africa

Kitchen, Stairs, Contemporary 3-Level Home in Cape Town, South Africa

Open Plan Living, Stairs, Contemporary 3-Level Home in Cape Town, South Africa

Art, Stairs, Contemporary 3-Level Home in Cape Town, South Africa

Bathroom, Views, Contemporary 3-Level Home in Cape Town, South Africa

East Elevation, Contemporary 3-Level Home in Cape Town, South Africa

First Floor Plan, Contemporary 3-Level Home in Cape Town, South Africa

Head 1815, Description by SAOTA:

“The clients, a young couple, wanted a dynamic and striking home, primarily for themselves, with guest accommodation separated from their own living areas.

The property views towards the north and west over Fresnaye as well as at the rear of the site. The site falls very steeply and due to the high elevation of the road and the restrictions on the building form, the house is raised above the property on high columns.

The house includes three storeys accommodating three en-suite guest suites on the ground floor, with a plant area and a staff flat at the rear. The first floor is the main living level, with a large living room and dining room opening to a covered and uncovered pool terrace. The kitchen is positioned to enjoy views through the glass roof towards Lion’s Head. The entrance hall is accessed by gentle steps from Head Road preceded by a glass-roofed external lobby space. The second floor accommodates the master bedroom, dressing room and a light-filled en-suite with views over the pool below.

Internal finishes include a fully imported German kitchen, large format granite floor and wall slabs which are used throughout, frameless glazed balustrades and floor-to-ceiling glazing, as well as various aluminium louvre devices.”


Like
Share

You Might Also Like

Seafront Home in Singapore with Underwater Media Room
Seafront Home in Singapore with Underwater Media Room
Greenland Road Residence in Atlanta by Studio One Architecture
Greenland Road Residence in Atlanta by Studio One Architecture
Modern Home Overlooking the Bisenzio River’s Valley in Prato, Italy
Modern Home Overlooking the Bisenzio River’s Valley in Prato, Italy
Shipping Container House by Studio H:T
Shipping Container House by Studio H:T
Silver House on the Gower Peninsula in South Wales
Silver House on the Gower Peninsula in South Wales
LOCK Table by J.P.Meulendijks
LOCK Table by J.P.Meulendijks

Post a Comment