A+A House in Zagreb, Croatia by DVA Arhitekta

Garden, Terrace, A+A House in Zagreb, Croatia by DVA Arhitekta

The A+A House was completed in 2012 by the Zagreb based studio DVA Arhitekta. This project included the redesign and expansion of a semi-detached house for a young couple. Located in Zagreb, Croatia.

Large Black Window, A+A House in Zagreb, Croatia by DVA Arhitekta

Garden, Patio Doors, A+A House in Zagreb, Croatia by DVA Arhitekta

Driveway, A+A House in Zagreb, Croatia by DVA Arhitekta

Garden Wall, A+A House in Zagreb, Croatia by DVA Arhitekta

Entrance, A+A House in Zagreb, Croatia by DVA Arhitekta

A+A House in Zagreb, Croatia by DVA Arhitekta

Kitchen, Breakfast Bar, Dining Table, A+A House in Zagreb, Croatia by DVA Arhitekta

Sofa, Lighting, Stairs, A+A House in Zagreb, Croatia by DVA Arhitekta

First Floor Plan, A+A House in Zagreb, Croatia by DVA Arhitekta

Section, Site Plan, A+A House in Zagreb, Croatia by DVA Arhitekta

A+A House in Zagreb, Croatia, Description by DVA Arhitekta:

“Family house for a young couple with a dog is situated in the city area where both grew up.
The situation found on the site was a semi-detached house, a substitute half was to be designed.
The increase in surface area was possible, but in respect for the structure and rhythm of the neighbourhood it was decided to keep the existing building outline, though the assignment programme was substantially wider.

The new house follows the neighbouring one at the point of contact, but further along it expands, most obviously on the roof.

The roof dormer, an element widely used in the neighbourhood, is used here too to get additional space under the roof. Since oversized dormers effect the facade greatly, the two get equal cladding.

Discontinuity of the house is alleviated by perpendicular raster of the cladding panels, into which the openings fit.

Opposite to the abstract exterior, intimate and warm interior is made to suit the clients.
The staircase dominates the interior, through it all semi-floors can be sensed, while the good use of terrain decent allows almost one floor more than was originally.”

Photos By: Robert Les

Like
Share

You Might Also Like

Elegant Villa in Stuttgart, Germany
Elegant Villa in Stuttgart, Germany
DPR Residence, New York by Method Design Architecture
DPR Residence, New York by Method Design Architecture
Oceanfront Family Home in Edgartown, Massachusetts
Oceanfront Family Home in Edgartown, Massachusetts
Villa con Piscina in Catania, Italy by Sebastiano Adragna
Villa con Piscina in Catania, Italy by Sebastiano Adragna
Minimalist Bungalow in Baroda, India by Atelier dnD
Minimalist Bungalow in Baroda, India by Atelier dnD
Stunning Contemporary Villa in Lido, Venice, Italy
Stunning Contemporary Villa in Lido, Venice, Italy

Post a Comment