Aupiais House in Camps Bay, South Africa by Site Interior Design

Sofa, Coffee Table, Lighting, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Aupiais House was designed by the Cape Town based studio Site Interior Design. The project included the interior design of the clients newly purchased home. Located in Camps Bay, South Africa.

Wood Block Coffee Table, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Block Coffee Table, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Living Space, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Sofa, Coffee Table, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Rug, Lighting, Table, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Shelves, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Shelves, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Dark Living Space, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Dark Sofa, Coffee Table, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Dining Table, Lighting, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Lighting, Coffee Table, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Home Office, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Grey Bedroom, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Grey Bedroom, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Grey Bedroom, Lighting, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Bedroom, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Bedroom, Lighting, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Bedroom, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Views, Patio Door, Lighting, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Basement Floor Plan, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Ground & First Floor Plan, Aupiais House in Camps Bay, South Africa

Aupiais House in Camps Bay, South Africa, Description by Site Interior Design:

“Site Interior Design was approached by a couple to skin the shell of their newly purchased, though technically incomplete, Camps Bay home. The house was a contemporary shell but needed a “layer” to make it a home.

From the outset, the clients were open-minded and came with an exciting frame of reference and good aesthetic sensibilities. Contrary to the default bleached ‘Beach House’ aesthetic so prevalent in the area, a rich palette was realized with natural materials bringing warmth and highlights to the often dramatic rooms that resulted.

Furnishing the spaces was done with a balanced combination of well-known local and international furnishing brands in combination with a substantial number of custom-designed and manufactured feature pieces. The intention is a diverse series of striking environs, each unique but having a recognizable design DNA connecting them as a family of patently related spaces.

Bedrooms have been finished in varying neutral tones, always having natural timber as a consistent accent. Furniture was selected or designed specially to live alongside bespoke headboards and bed bases and natural, woven designer rugs and throws, quirky object and iconic lamps come together to add a sense of individuality to each of the rooms.

The cavernous basement space is transformed into the ideal entertainer’s retreat affectionately termed the ‘Legend Room’ by the owners. Reflective surfaces contrast against matt walls and the unusual ‘wetsuit’ fabric of the custom-designed sofa especially shaped to fit the unusual wall configuration of the existing structure.

The strong joinery concept that defines the main living areas and study are evidence of the continuity of materials throughout the house. They set the base palette but are designed to be interactive and intended to be “curated” by the owners, encouraging them to accumulate art pieces and exhibit them in various often-changing configurations. The incorporation of sustainably sourced timber, paired with luxurious linens and worn leather upholstery, tempers the otherwise warm, dark interiors.

Each element of the house is viewed as an opportunity to build upon the theme of neutrals and naturals set off against contrasting materials and colours. All work together to create a striking visual impact; the final result is a bold, liveable interior with clear identity.”

Photos By: Del Fante Photography

Like
Share

You Might Also Like

Hillside Home with Spectacular views in Wellington, New Zealand
Hillside Home with Spectacular views in Wellington, New Zealand
Nicholson Residence, Melbourne by Matt Gibson Architecture + Design
Nicholson Residence, Melbourne by Matt Gibson Architecture + Design
Casa Mecano by Robles Arquitectos
Casa Mecano by Robles Arquitectos
Stunning Waterfront Home in Vaucluse, Sydney
Stunning Waterfront Home in Vaucluse, Sydney
Revamped Interior in Beverly Hills, California
Revamped Interior in Beverly Hills, California
Large Residence in Kiev, Ukraine
Large Residence in Kiev, Ukraine

Post a Comment