C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

Pool Lighting, Decking, C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

The C+P House was completed in 2011 by Gonçalo das Neves Nunes. This 3,466 square foot contemporary home has been built with concrete and glass, the interior has been softened with walnut panels and flooring. The property is located in Lisbon, Portugal.

Decking, Pool, C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

Garages, C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

Entrance, Glass Door, Concrete Flooring, C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

Street View, Fence, Gate, C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

Garden, Lighting, C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

Wood Decking, Outdoor Living, Views, C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

Architecture, C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

Patio, Wood Flooring, C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

Pool, Patio Doors, Living Space, C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

Patio Doors, Living Space, C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

Wine Room, Concrete Floors, C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

Ground Floor Plan, C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

Section, C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

Elevation, C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes

C+P House in Lisbon, Portugal by Gonçalo das Neves Nunes:

“The house intends to interpret the relations between indoors and outdoors through yards, terraces, balconies and light shade slabs. The implantation takes advantage of the plot’s morphology that permits two entrances (main and garage) at different levels.

The house is apparently monolithic but it shows itself to South and East finding views and exposition. The main entrance is done through a recess in the Western façade where you can find a distribution area framed by a courtyard. The private zones are organized in the upper level and the social zones at the entrance level..

As you go down to the garage level that is partially underground, you find an exterior covered space that continues the social use of the house by its relation with the swimming pool.
The facades are in Travertino stone and the slabs are marked by its beam boundary that is concrete coated. The lower level walls are in raw concrete. The interior comfort is sought by the Walnut wood panels and floors.”

Photos By: Fernando Guerra

Like
Share

You Might Also Like

Contemporary Home in Sydney’s lower North Shore
Contemporary Home in Sydney’s lower North Shore
Hillside House in Jackson, Wyoming
Hillside House in Jackson, Wyoming
Shipping Container Home in Brisbane, Queensland
Shipping Container Home in Brisbane, Queensland
Rustic Farmhouse in Rosignano Monferrato, Italy
Rustic Farmhouse in Rosignano Monferrato, Italy
Home Renovation in Guadalajara, Mexico
Home Renovation in Guadalajara, Mexico
Haus W by Pott Architects
Haus W by Pott Architects

Post a Comment