RGR House in Rimini, Italy by archiNOW!

RGR House in Rimini, Italy by archiNOW!

The RGR House was completed in 2011 by the Rimini based studio archiNOW! This project involved the complete renovation of an existing building, now a 5,382 square foot contemporary home.

The RGR House is located in Rimini, Emilia-Romagna, Italy.

Textured Walls, RGR House in Rimini, Italy by archiNOW!

Wood Decking, RGR House in Rimini, Italy by archiNOW!

Garden, RGR House in Rimini, Italy by archiNOW!

Living Space, RGR House in Rimini, Italy by archiNOW!

Kitchen, Living Space, Sofa, RGR House in Rimini, Italy by archiNOW!

Kitchen, Glass Doors, RGR House in Rimini, Italy by archiNOW!

Home Office, RGR House in Rimini, Italy by archiNOW!

Ground Floor Plan, RGR House in Rimini, Italy by archiNOW!

Elevation, RGR House in Rimini, Italy by archiNOW!

RGR House in Rimini, Italy by archiNOW!:

“A demonstration of “zero volume architecture” in which restructure, sometimes, does not necessarily mean to keep. The intervention involves a complete renovation of an existing building converted into a private residence. The project seeks a complexity of volumes through the composition of simple elements; the synthetic result is the overlapping of two items from the antithetical nature that interact in strict harmony.

The basement, emerging from the ground, extends to all external landscaping and has as objective to generate a compact mass on the ground and, at the same time, constrain the block overlying characterized by greater dynamism and spatial complexity. The materials emphasize the concept of volumes in contrast: for the basement, in fact, we have opted for a stone of Trani while the upper volume is treated in plaster. A wooden deck on the ground floor integrates with calcarenitic gray stone used in the pathways.

Particular attention was paid to building energy efficiency, active and passive strategies considerably reduce the annual consumption. The building is equipped with a heating and cooling system connected to an absorption system through solar panels. A small photovoltaic system, installed on the roof, ensures the energy required for operation of the equipment.

The motorized sun screens are connected, through a home automation system, at a light sensor that automatically manage the shielding in function of the contribution of solar lighting required.”


Like
Share

You Might Also Like

Open Beach House in San Salvador, El Salvador
Open Beach House in San Salvador, El Salvador
Hollywood Hills Residence by fer Studio
Hollywood Hills Residence by fer Studio
Holiday Retreat in Pera Melana, Greece
Holiday Retreat in Pera Melana, Greece
Modern Home in the Mountains, Kitzbühel, Austria
Modern Home in the Mountains, Kitzbühel, Austria
Casa Kolonihagen in Stavanger, Norway by Tommie Wilhelmsen
Casa Kolonihagen in Stavanger, Norway by Tommie Wilhelmsen
Contemporary Renovation in West Lake Hills, Texas
Contemporary Renovation in West Lake Hills, Texas

Post a Comment