Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Living Space, Fireplace, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

The Attico Migani residence was completed in 2011 by the Milan based studio Victor Vasilev. This contemporary minimalist home is located in Lugano, Switzerland.

Terrace, Views, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Jacuzzi with Pink Lighting, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Balcony, Views, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Entrance, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Hallway, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Dining Space, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Dining Table, Lighting, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Kitchen, Dining, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Compact Kitchen, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Contemporary Fireplace, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

White Leather Sofa, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Smoked Glass Wall, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Stairs, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Dark Stone Wall, Bedroom, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Modern Bathroom, Glass Shower, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Glass Shower, Bathroom, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Double Sinks, Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev

Minimalist Home in Lugano, Switzerland by Victor Vasilev:

“The project concerns the arrangement of the interior and exterior of a house on the top floor of a new building in Lugano.

The clients wanted a tailored solution that could add a home heating system in accordance with the rationalist character of this architecture in Ticino.

The element ‘key’ of the proposed solution is the teak panelling. This ‘hides’ the gates of service areas (guest bathroom, storage and internal lift), but its real function is to create a sense of unity among the various rooms of the house.

The choice of material has been driven by the desire to maintain the continuity of perception between inside and outside. The floors are covered with basalt stone and teak was used for the flat roof.

Most of the furniture was custom made, while the lighting is built into the architecture. Some ‘icons’ of design complete the ensemble.”

Photos By: Adriano Pecchio

Like
Share

You Might Also Like

Modern Home Overlooking the Bisenzio River’s Valley in Prato, Italy
Modern Home Overlooking the Bisenzio River’s Valley in Prato, Italy
Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand
Mountain Retreat in Closeburn Station, New Zealand
Renovation and Addition in Dorval, Canada
Renovation and Addition in Dorval, Canada
Carrillo Residence, Los Angeles by Ehrlich Architects
Carrillo Residence, Los Angeles by Ehrlich Architects
Ampezzo Meleres in Cortina d’Ampezzo, Italy by Gianpaolo Zandegiacomo
Ampezzo Meleres in Cortina d’Ampezzo, Italy by Gianpaolo Zandegiacomo
Family Holiday Home in Shelley Point, South Africa
Family Holiday Home in Shelley Point, South Africa

Post a Comment