Outotunoie Residence in Fujieda, Japan by mA-style Architects

Outotunoie Fujieda, Japan by mA-style Architects

mA-style architects completed the Outotunoie residence in 2012. The living space is cantilevered with support from the two boxes, the glass walls provide panoramic views of the mountains.

The Outotunoie residence is located in Fujieda, Shizuoka Prefecture, Japan.

Outotunoie Fujieda, Japan by mA-style Architects

Outotunoie Fujieda, Japan by mA-style Architects

Outotunoie Fujieda, Japan by mA-style Architects

Glass Wall, Wood Flooring, Outotunoie Fujieda, Japan by mA-style Architects

Living Space, Views, Outotunoie Fujieda, Japan by mA-style Architects

Living Space, Kitchen, Outotunoie Fujieda, Japan by mA-style Architects

Kitchen, Outotunoie Fujieda, Japan by mA-style Architects

Kitchen, Outotunoie Fujieda, Japan by mA-style Architects

Stairs, Outotunoie Fujieda, Japan by mA-style Architects

Bathroom, Sink, Outotunoie Fujieda, Japan by mA-style Architects

Floor Plan, Outotunoie Fujieda, Japan by mA-style Architects

Outotunoie Fujieda, Japan by mA-style Architects :

“Normally, we make a plan in rural area that have large land compare with urban. It tends to make us feel small about the site in scenery. Therefore, we have to think borderless architectural style that well matched around it.

We felt serene from its atmosphere when we saw the surroundings first. Although here is residential area, there is some vacant land and sounds quiet. In the north from the site, we can see large paddy field.

Also, the mountain range extended western and eastern in the distance. For a local people, these are familiar site but it’s so beautiful and cannot help feeling generous nature.

We thought we have to make a plan that harmonizes each other house and sight. To do so, we tried to remove the border between inside and outside. By encountering architecture and nature, I tried to find the possibility to bring out both attractions.

The reason why the client chose this site is the scenery extending all over the north. The answer to bring out the attraction of this architecture was making the space that enable to see the whole scenery. To do so, we planned to set the space on purpose. Some place squeezes, and other place opens, and so on.

First, we created plane construction that place 2 boxes on the side of the road. These 2 boxes is connected by slab. Then parking space was settled between the boxes. In the 2 boxes, we placed the entrance, children’s room, bedroom and wet area that include kitchen and the bath room.

We kept in mind that plays the role each other by checking line of flow that easy to live. In addition it, we created panoramic space by protruding cantilever that is supported by 2 boxes.

Also, we made big opening as we could for getting wide view. It looks conversely, we made on south side by hollowing slab. Then, courtyard which sunlight and winds are going to and fro was born.

The panoramic space that can see whole direction enabled to feel the nature in daily life. Our client was warred about the water level of the river that flow close to the site. So we lifted up the level of ground line of 2 boxes. The approach is skip floor to panoramic space.”

Photos By: Kai Nakamura

Like
Share

You Might Also Like

Balinese-Style Home in Kuala Lumpur, Malaysia
Balinese-Style Home in Kuala Lumpur, Malaysia
Secluded Weekend Retreat in Long Grove, Illinois
Secluded Weekend Retreat in Long Grove, Illinois
Ironwood Estate in Paradise Valley, Arizona by Kendle Design Collaborative
Ironwood Estate in Paradise Valley, Arizona by Kendle Design Collaborative
Cantilevered House in Melbourne, Australia
Cantilevered House in Melbourne, Australia
Holiday Home with Floating ‘Lid’ Roof in Emu Bay, Australia
Holiday Home with Floating ‘Lid’ Roof in Emu Bay, Australia
Farmhouse Conversion in Genf, Switzerland
Farmhouse Conversion in Genf, Switzerland

Post a Comment