House by the Pond, New York by Stelle Architects

Evening Lights, House by the Pond, New York by Stelle Architects

The House by the Pond was completed by the Bridgehampton based studio Stelle Architects. This residence is located in Water Mill, New York, USA.

Swimming Pool, House by the Pond, New York by Stelle Architects

Evening, House by the Pond, New York by Stelle Architects

Terrace, Swimming Pool, House by the Pond, New York by Stelle Architects

Outdoor Shower, House by the Pond, New York by Stelle Architects

Contemporary Fireplace, House by the Pond, New York by Stelle Architects

Kitchen, House by the Pond, New York by Stelle Architects

Stairs, House by the Pond, New York by Stelle Architects

Living Space, House by the Pond, New York by Stelle Architects

Bedroom, House by the Pond, New York by Stelle Architects

First Floor Plan, House by the Pond, New York by Stelle Architects

Second Floor Plan, House by the Pond, New York by Stelle Architects

House by the Pond, New York by Stelle Architects:

“The overall design of the house was a direct response to an array of environmental regulations, site constraints, solar orientation and specific programmatic requirements.

The strategy was to locate a two story volume that contained all of the bedrooms and baths, running north/south, along the western side of the site. An open, lofty, single story pavilion, separated by an interstitial space comprised of two large glass pivot doors, was located parallel to the street. This lower scale street front pavilion was conceived as a breezeway. It connects the light and activity of the yard and pool area to the south with the view and wildlife of the pond to the north.

The exterior materials consist of anodized aluminium doors, windows and trim, cedar and cement board siding. They were selected for their low maintenance, modest cost, long-term durability, and sustainable nature. These materials were carefully detailed and installed to support these parameters. Overhangs and sunshades limit the need for summer air conditioning while allowing solar heat gain in the winter.

Specific zoning, an efficient geothermal heating and cooling system, highly energy efficient glazing and an advanced building insulation system resulted in a structure that exceeded the requirements of the energy star rating system.”

Photos By: Matthew Carbone, Frank Oudeman

Like
Share

You Might Also Like

Ampezzo Meleres in Cortina d’Ampezzo, Italy by Gianpaolo Zandegiacomo
Ampezzo Meleres in Cortina d’Ampezzo, Italy by Gianpaolo Zandegiacomo
Silver House on the Gower Peninsula in South Wales
Silver House on the Gower Peninsula in South Wales
Contemporary Home in Valencia, Spain
Contemporary Home in Valencia, Spain
Shore Vista Boat House, Lake Austin, Texas by Bercy Chen Studio
Shore Vista Boat House, Lake Austin, Texas by Bercy Chen Studio
House 11 x 11, Munich by Titus Bernhard Architekten
House 11 x 11, Munich by Titus Bernhard Architekten
Heinz Julen Loft in Zermatt, Switzerland
Heinz Julen Loft in Zermatt, Switzerland

Post a Comment