Hollywood Hills Residence by fer Studio

Hollywood Hills Residence by fer Studio

The Hollywood Hills Residence was completed by the Los Angeles based firm Form Environment Research Studio (fer).

The project included the remodelling and addition to an existing 1980’s residence. The home was originally 1,800 square feet. The extension has increased the floor space to 4,500 square feet.

This contemporary home is located in West Hollywood, California, USA.

Hollywood Hills Residence by fer Studio

Hollywood Hills Residence by fer Studio

Swimming Pool, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Outdoor Bed, Pool, Jacuzzi, Swimming Pool, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Swimming Pool, Outdoor Living, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Large Patio Doors, Outdoor Living, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Fire Pits, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Terrace & Garden, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Open Plan Living, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Contemporary Fireplace, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Wood Store, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Kitchen Detail, Contemporary Lighting, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Kitchen, Breakfast Table, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Contemporary Stairs, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Contemporary Stairs, Hollywood Hills Residence by fer Studio

City View, Contemporary Lighting, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Bathroom Door, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Contemporary Sink, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Contemporary Sink, Hollywood Hills Residence by fer Studio

Hollywood Hills Residence by (fer) studio:

“This West Hollywood residence is located in the hills above Sunset Boulevard with 180 degree views of Hollywood, Beverly Hills and Brentwood below. The goal of this extensive remodel and addition was to capitalize on the spectacular views and thereby maximize the natural light throughout the two-story home. To achieve this, the home was reoriented West, with the sun-soaked master bedroom facing South, overlooking the backyard pool area and the Wilshire corridor beyond.

The owner, a frequent traveller to Thailand and Cambodia, desired a look that fused a South East Asian expression with a modern contemporary aesthetic. The approach was to incorporate rich natural materials, indoor-outdoor living and create dedicated areas to display the owners vast collection of artefacts. The exterior of the home is enveloped in red mangaris exterior wood cladding; indoor and outdoor spaces flow into one another through retractable doors, full height glass walls, and harmonized materials. Artefacts are peppered throughout in display nooks, on axis, and as focal points.

The backyard is blanketed with bright green vegetation, a glass mosaic tiled pool, and an oversized white daybed that connects the pool area with the outdoor living and dining rooms. Now shallower, the existing kidney shaped pool was redesigned to incorporate a Jacuzzi and a 3” deep wading pool for “floating” lounge furniture.

The intimate outdoor living room sits to the West-side of the home and includes a built-in sofa, twin fire pits and white travertine pavers. It leads to the outdoor dining room, the home’s primary dining area. At the entrance of the home, a 14’ full height glass jewel box displays the interior floating staircase made from 100-year old reclaimed teak, glass, and blackened steal. Beyond the custom-made pivoting forms-and -surfaces bonded metal steel door, the interior is bright, clean and open-concept.

The entry leads into the main living room, the focal point of which is a large smooth Venetian plaster fireplace with granite mantle. A double height ceiling cut-out and black walnut flooring connects the living area to a chef’s kitchen, which features a custom-made stainless steel countertop, cabinets created from Roman Coin leaves cut into glass, and the kitchen window with garden views. The kitchen also includes Ann Saks crackled white tile and a custom-made pebble embedded dining table set against slate pavers.

Off the main living room, a 300+ year old monastery door from South East Asia slides open into an office and the ground floor powder room leads to a bathroom and linen closet. The powder room is defined by a long stainless steel wall-mounted fixture that emphasizes a single antique Asian table with a granite basin.

Upstairs, there are 3 bedrooms: a master, a guest room and child’s room, as well as 2.5 bathrooms. The windowed master bedroom includes a linear gas fireplace with a granite mantle that ties seamlessly with the 100% silk carpeting that mirrors the marbling of the granite. The luxurious master bathroom is completely inset in jade, from the floors all the way to the bathtub. Next door, the distinct children’s bathroom features a neo-metro apple green resin sink.”

Photos By: Jim Pease

Like
Share

You Might Also Like

Exceptional Hillside Home Overlooking Okanagan Lake, Canada
Exceptional Hillside Home Overlooking Okanagan Lake, Canada
Modern Steel-Framed Home in Johannesburg, South Africa
Modern Steel-Framed Home in Johannesburg, South Africa
Modern Waterfront Home in Sydney, Australia
Modern Waterfront Home in Sydney, Australia
Cantilevered Over a Pond: Glass Pavilion in Somersby, Australia
Cantilevered Over a Pond: Glass Pavilion in Somersby, Australia
Inspired by a Passion for Sailing: Rest House in Victoria, Australia
Inspired by a Passion for Sailing: Rest House in Victoria, Australia
Houghton Residence, Johannesburg, South Africa
Houghton Residence, Johannesburg, South Africa

Post a Comment