Montecito Residence by Barton Myers Associates

Ladera’s Residence by Barton Myers Associates

The Montecito Residence was designed by the Californian based studio Barton Myers Associates. This 3,000 square foot contemporary home is located in the hills above Montecito, California.

Ladera’s Residence by Barton Myers Associates

Ladera’s Residence by Barton Myers Associates

Ladera’s Residence by Barton Myers Associates

Ladera’s Residence by Barton Myers Associates

Ladera’s Residence by Barton Myers Associates

Ladera’s Residence by Barton Myers Associates

Ladera’s Residence by Barton Myers Associates

Ladera’s Residence by Barton Myers Associates

Ladera’s Residence by Barton Myers Associates

The Ladera’s Residence by Barton Myers Associates:

“The Residence is situated on a 1-acre site in an environmentally sensitive habitat with dense vegetation and large boulders.

The program includes a 3,000 sf main residence, 500 sf garage and a 50′ lap pool. The main residence is broken up in two wings: one includes the living and kitchen areas and the second includes the bedrooms, bathrooms and library.

The intention behind the design strategy is tectonic design research that creatively envisions a flexible prototype for mass-produced housing using steel construction and standardized off-the-shelf industrial components. Since a majority of all steel is manufactured from scrap metals from recycled automobiles it is a “green” material.

The design advances concepts of adaptive space while creating a “kit of parts” that can be assembled into 12-foot modules as an alternative to the manufactured buildings mitigating the unpredictable link of manufactured units to serviced land.”

Photos By: Ciro Coelho

Like
Share

You Might Also Like

Victorian Property Renovation In West London
Victorian Property Renovation In West London
The Reserve, Luxury Villas in Al Barari, Dubai
The Reserve, Luxury Villas in Al Barari, Dubai
Rocking Chair No.1 by Brendan Gallagher
Rocking Chair No.1 by Brendan Gallagher
Extension and Renovation in Eindhoven, The Netherlands
Extension and Renovation in Eindhoven, The Netherlands
Stone House in Dong Trieu, Vietnam
Stone House in Dong Trieu, Vietnam
Ochre Barn Project by Carl Turner Architects
Ochre Barn Project by Carl Turner Architects

Post a Comment